‘Peaky Blinders’-filmscript is bijna klaar

Het nieuwe seizoen van Peaky Blinders staat nog maar sinds juni op Netflix, maar toch zijn fans al bezig over het vervolg. En dat vervolg komt er in de vorm van een film. Eerder liet acteur Cillian Murphy weten dat die nog een tijdje op zich zal laten wachten. Maar nu vertelt schrijver en regisseur Steven Knight dat het script al bijna klaar is. Misschien komt die film er dus toch iets eerder dan verwacht.

Regisseur Steven Knight maakte al even geleden bekend dat Peaky Blinders niet ging stoppen na de serie. Hij liet in een interview weten dat hij al vanaf het begin van plan was om het te laten stoppen met een film. Dat plan is nu ook concreet. Wanneer de opnames voor de film beginnen, is nog niet zeker. Maar nu het script bijna af is, kunnen fans al beginnen met aftellen.

Peaky Blinders

Cillian Murphy verovert al jarenlang de harten van vriend en vijand als Thomas Shelby in de Britse reeks Peaky Blinders. De reeks speelt zich af in Birmingham ergens begin 20ste eeuw en volgt de familie Shelby in hun gangsterpraktijken. Sinds 10 juni staat het zesde en laatste seizoen op Netflix, maar toch is het verhaal nog lang niet afgelopen.

Er komt namelijk nog een vervolg in de vorm van een film. Hoewel Murphy in een eerder interview met Deadline liet weten dat die nog lang op zich zou laten wachten, geeft scenarist en regisseur Steven Knight de fans nu nieuwe hoop. “Ik ben bezig aan het scenario en het is bijna klaar. Daarna zullen we filmen in Birmingham, dus het zal voelen als thuiskomen”, vertelde hij tijdens de Heart Breakfast Show op Heart Radio. Fans kunnen dus stiekem toch al aftellen.

Naast een film sprak Knight eerder ook al over eventuele spin-offs. Daarnaast is er ook een immersive show in Londen en een theater en-dansshow in Birmingham.

Meer
Lees meer...