‘Peaky Blinders’-maker Steven Knight: “Het einde van de reeks is nog lang niet het echte einde”

Peaky Blinders is vanaf deze week weer helemaal terug. De reeks over de Shelby broers in het Birmingham van de jaren 1920 is al aan zijn zesde seizoen toe en eerder werd al duidelijk dat het nieuwe seizoen ook het laatste zou zijn. Toch heeft maker Steven Knight nog leuke plannen met het concept, waaronder een film en misschien zelfs een spin-off.

Deze week, op 27 februari, komt op BBC het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders uit. Dat seizoen zal zes afleveringen bevatten, waarvan er elke week een nieuwe verschijnt. Wanneer de reeks precies bij ons te zien zal zijn op Netflix, is nog niet bekend. Toch maakte maker Steven Knight al bekend dat het einde van de serie nog lang niet het einde van het verhaal is.

Film

Steven Knight maakte al even geleden bekend dat Peaky Blinders niet ging stoppen na de serie. Hij liet in een interview weten dat hij al vanaf het begin van plan was om het te laten stoppen met een film, en dat lijkt nu ook concreet. Daarnaast krijgt Peaky Blinders ook een eigen immersive show in Londen en een theater en-dansshow in Birmingham. Maar daar zal het dus niet stoppen, want in een recent interview met Entertainment Weekly heeft Knight het zelfs over mogelijke spin-offs na de film.

“Ik noem de serie het einde van het begin”, klinkt het. “We gaan eerst nog een film opnemen, en daarna gaan we kijken of we een aantal spin-offs in beweging kunnen zetten. Als dat gebeurt, dan zullen die allemaal onderdeel zijn van hetzelfde universum.”

Zesde seizoen

Op die nieuwe projecten wordt het dus nog even wachten, maar tot die tijd kunnen Peaky Blinders-fans eerst nog genieten van het laatste seizoen van de reeks. Daarin zullen alle verhaallijnen tot een apotheose komen en moet Thomas Shelby (Cillian Murphy) terug afrekenen met oude bekende, Alfie Solomons (Tom Hardy). De reeks gaat op 27 februari in première op de Britse zender BBC, maar wanneer het bij ons op Netflix komt, is nog niet bekend.

Bekijk de trailer van Peaky Blinders seizoen 6:

Meer
Lees meer...