‘Peaky Blinders’ komt met eigen theater- en dansshow

Het lijkt maar niet op te houden voor de fans van Peaky Blinders. De BBC-serie over de Shelby-broers komt binnenkort met zijn zesde seizoen en in Londen krijgt de reeks alvast zijn eigen immersive show. Toch is dat nog niet alles, want regisseur en maker Steven Knight bevestigde ook de komst van een dansshow van de serie: Peaky Blinders: The Redemption of Thomas Shelby.

Peaky Blinders is na al die jaren nog steeds gigantisch populair en daar spelen de makers maar al te graag op in. Nadat maker Steven Knight eerder al bevestigde dat het zesde seizoen het laatste zal zijn, is de nieuws- en geruchtenmolen nadien nog niet gestopt met draaien. Knight vertelde namelijk dat de reeks zal afgesloten worden met een film en later werd ook bekend gemaakt dat er een immersive show van Peaky Blinders zal spelen in Londen. Daar doen de makers nu nog een schepje bovenop, want er staat ook een nieuwe dansvoorstelling op het programma. Dat meldde The Guardian.

Peaky Blinders: The Redemption of Thomas Shelby

Op maandag 17 januari 2022 werd het plan voor een theater-/dansshow uit de doeken gedaan. Die voorstelling zal Peaky Blinders: The Redemption of Thomas Shelby heten, wat zoveel betekent als “de verlossing van Thomas Shelby”. Het verhaal voor de show zal geschreven worden door Steven Knight, die ook de serie maakt. Daardoor zijn fans alvast zeker dat de voorstelling trouw blijft aan de gebeurtenissen uit de reeks.

De voorstelling begint aan het einde van de Eerste Wereldoorlog en volgt het (romantische) verhaal van Tommy Shelby en undercoveragente Grace Burgess. De productie telt minstens twintig dansers en een liveorkest. The Redemption of Thomas Shelby zal in 2023 in première gaan in Birmingham, waar het verhaal zich ook afpeelt. Daarna gaat het op tour door het Verenigd Koninkrijk en misschien nog verder. Tot die tijd hebben we nog het zesde seizoen van de reeks om naar uit te kijken en ook de immersive show in Londen komt al dit jaar.

Bekijk de trailer van het zesde seizoen van Peaky Blinders hier:

Kan je niet wachten? Bekijk hier onze lijst van 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...