Left Right
scrollTop top

Netflix gaat met nieuwe high school drama ‘Grand Army’ geen enkel taboe uit de weg


Grand Army
© Netflix

Grand Army wordt de volgende reeks waarmee Netflix zal proberen onze huiskamers over te nemen. De serie volgt een groep zwarte jongeren op een school en is zo meer dan ooit brandend actueel.

In oktober komt Netflix met een nieuw high school drama. Na reeksen als Sex Education, Elité, Never Have I Ever en 13 Reasons Why is de streamingdienst natuurlijk geen onbekende meer voor het genre. Maar Grand Army belooft echter te worden dan ooit en gaat daarbij geen enkel taboe uit de weg.

Grand Army

Grand Army is een reeks over een groep zwarte high school studenten in de Grand Army High School in Brooklyn in de Verenigde Staten en is gebaseerd op het toneelstuk Slut van Katie Cappiello. Ook de verfilming van het stuk wordt geregisseerd door Cappiello. Zij baseerde haar werk op gesprekken die ze had met echte studenten. Ze werkte namelijk lang als leerkracht.

In haar carrière werd Cappiello zo met haar neus op de feiten gedrukt. Ze zag studenten die hun studies niet konden betalen, maar ook jongeren die in de knoop liggen met hun familie. En uit al die verhalen die ze zelf tegenkwam heeft Cappiello het scenario voor haar toneelstuk, maar nu ook voor de Netflixreeks Grand Army.

Zwarte tieners

Wat Grand Army zo uniek maakt, is dat de reeks de realiteit brengt zoals het is, hoe hard die ook kan zijn. Zo komen de personages in contact met dingen als racisme, ongelijkheid en geweld.

In de trailer is al te zien dat verschillende studenten knielen tijdens het basketbaltoernooi op de school, zoals Colin Kaepernick deed en een beweging op poten zette. Verder in de trailer is ook een moment te zien waarop de school in lockdown gaat voor een schietpartij. Grand Army is met de recente Black Lives Matter-protesten in de Verenigde Staten brandend actueel en kiest ervoor om die zware onderwerpen aan te snijden in plaats van ze uit de weg te gaan. Een reeks om naar uit te kijken dus.

Bekijk hier de trailer voor Grand Army:

Grand Army komt uit op 16 oktober. Heb je in tussentijd nog een nieuwe reeks nodig, dan vind je hier onze top 50 met de beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737