Netflix kondigt nieuwe reeks van ‘Game of Thrones’-makers David Benioff en D.B Weiss aan

Netflix heeft de nieuwe politieke dramareeks Death by Lightning aangekondigd. Daarin zullen Matthew Macfadyen (Succession) en Michael Shannon (The Flash) de hoofdrollen spelen. Executive producers van dienst zijn David Benioff en D.B. Weiss, het duo achter Game of Thrones.

Ondertussen vijf jaar geleden tekenden David Benioff en D.B. Weiss een contract met Netflix. Het ging om een contract met een waarde van zo’n 200 miljoen dollar, waaronder het duo verschillende series en films zou maken voor de streamingdienst. Het volgende project is Death by Lightning, waarover we nu de eerste informatie te weten zijn gekomen.

Death by Lightning

Death by Lightning is een politieke dramareeks, die gebaseerd is op het boek Destiny of the Republic van Candice Millard uit 2011. Het verhaal wordt omschreven als een “waargebeurd verhaal dat vreemder is dan fictie”. We volgen de 20ste president van de Verenigde Staten, James Garfield en zijn grootste fan Charles Guiteau, die hem uiteindelijk vermoord.

De rol van president James Garfield zal gespeeld worden door Michael Shannon (General Zod uit The Flash), terwijl Matthew Macfadyen (Tom uit Succession) in de huid kruipt van Charles Guiteau. Voorlopig zijn zij de enige acteurs die bekend zijn voor de serie. De regie is in handen van Matt Ross, die eerder al 28 Hotel Rooms, Captain Fantastic en Gaslit regisseerde. Mike Makowsky (Bad Education) wordt de showrunner. David Benioff, D.B. Weiss en Bernie Caulfield zijn executive producers. Zij werkten al samen aan Game of Thrones en 3 Body Problem, dat in maart verschijnt op Netflix.

Het is voorlopig nog niet geweten wanneer we Death by Lightning mogen verwachten op Netflix.

Meer
Lees meer...