Netflix werkt aan eerste spel voor pc

Netflix zet nu al een tijdje in op gaming. Daarbij ging het voorlopig enkel om mobiele games. Daar zal binnenkort verandering in komen, want de streamingdienst werkt nu ook aan een spel voor de pc.

Netflix lanceerde ongeveer een jaar geleden Netflix Games. Iedereen die een abonnement heeft op de streamingdienst kan daarmee verschillende games spelen. Tot nu ging het enkel om mobiele games die al dan niet gebaseerd waren op Netflixreeksen. Maar het lijkt erop dat de streamingdienst nu werkt aan een eerste spel voor de pc.

Pc-game

Netflix deelde onlangs een vacature voor een teamleader voor Netflix Games. In de vacature staat te lezen dat de persoon een team zal leiden in het maken van een “gloednieuwe AAA pc-game”. AAA staat in de gamingwereld voor games met een hoger budget die ontwikkeld wordt door een groter bedrijf. In de vacature staat verder ook te lezen dat ervaring met “first- en third-person shooters” van pas komt. We kunnen er dus van uitgaan dat Netflix werkt aan een shootergame voor pc.

Door een pc-game te lanceren, zal Netflix proberen om het tij te doen keren voor Netflix Games. In augustus bleek namelijk nog dat minder dan één procent van de Netflixgebruikers de apps van Netflix Games dagelijks opent. Iets meer dan tien procent van de gebruikers heeft wel een app van Netflix Games gedownload, maar de spellen worden dus amper gespeeld. Voorlopig gaat het om een twintigtal games, gaande van een versie van de klassieker Mahjong, tot een spel van Exploding Kittens en een videogame rond Stranger Things. Recent lanceerde Netflix nog een VR-spel rond Stranger Things.

Meer
Lees meer...