‘Exploding Kittens – The Game’ is vanaf vandaag te spelen via Netflix

Netflix focust zich al enige tijd enkel op series, programma’s en films, maar wil ook een plaats veroveren op de gamingmarkt. Daarvoor produceerde het bedrijf de voorbije maanden al verschillende online games, die via hun app te spelen zijn. Een van de spellen waar het meest naar is uitgekeken, is ongetwijfeld Exploding Kittens – The Game. Deze digitale variant van het populaire kaartspel is sinds vandaag gratis te downloaden via de Netflix-applicatie op je smartphone.

Goed nieuws voor de fans van het populaire kaartspel Exploding Kittens, want Netflix is op het succes gesprongen. In 2023 komt de streamingdienst met een animatiereeks voor volwassenen binnen deze franchise. Maar nu is er met Exploding Kittens – The Game dus al een online versie van het spel beschikbaar via de app van Netflix.

Exploding Kittens

Het spel Exploding Kittens is een strategisch kaartspel. Het wordt omschreven als een soort combinatie tussen roulette en schaken. Er is één kaart, de exploding kitten, die je niet in handen wil en mag hebben. Als dat wel het geval is, dan moet je het spel verlaten. Behalve als je een ontmantelkaart in je bezit hebt. Het doel van het spel is om als laatste te overleven. Het kaartspel begon ooit als een crowdfundingproject op Kickstarter, maar ondertussen zijn er wereldwijd al meer dan 18 miljoen exemplaren van verkocht.

Dat succes is ook Netflix niet ontgaan, want het bedrijf wil de franchise rond de exploderende katten verder uitbreiden. Een eerste stap daarin is de release van Exploding Kittens – The Game. Dat spel is sinds vandaag, 31 mei, om 19 uur gratis te downloaden voor Netflix-abonnees.

Hoe te downloaden op Android of iOS?

Wie een Android-smartphone heeft, kan in de Netflix-app onderaan klikken op het ‘Games’-icoontje. Daar zoek je vervolgens naar Exploding Kittens – The Game en klik je op de tumbnail. Zo word je meteen doorverwezen naar de Play Store waar je het spel als een aparte app kan downloaden. Door het grote succes van de release is het mogelijk dat je eerst een foutmelding krijgt. In dat geval wacht je gewoon even en probeer je het daarna op dezelfde manier opnieuw.

Gebruikers met een iPhone of iPad zullen in de homepage van Netflix een rij zijn met allemaal games. Daar zou normaal gezien ook Exploding Kittens – The Game moeten tussenstaan. Vind je het niet op die manier, dan kan je ook gewoon de naam intypen via de zoekfuctie van Netflix. Daarna klik je op de tumbnail om doorverwezen te worden naar de App Store en de aparte applicatie van de game te downloaden.

Bekijk hier een trailer van Exploding Kittins – The Game:

Meer
Lees meer...