Netflix komt met animatiereeks en game van ‘Exploding Kittens’

Netflix gaat met Exploding Kittens een nieuwe franchise starten. In mei 2022 komt het met een game van het kaartspel en in 2023 volgt een animatiereeks voor volwassenen. Over die laatste is nog niet veel geweten. Netflix is sinds een tijdje bezig aan de productie van games, waarbij Exploding Kittens nu dus nauw zal aansluiten.

Goed nieuws voor de fans van het populaire kaartspel Exploding Kittens, want Netflix is op het succes gesprongen. Volgende maand, in mei 2022, komt het met een mobiele game rond het kaartspel en in 2023 volgt een animatiereeks voor volwassenen. Voor die reeks zijn de eerste namen al aangekondigd, waaronder een aantal bekenden.

Exploding Kittens

Het spel Exploding Kittens is een strategisch kaartspel. Het wordt omschreven als een soort combinatie tussen roulette en schaken. Er is één kaart, de exploding kitten, die je niet in handen wil en mag hebben. Als dat wel het geval is, dan moet je het spel verlaten. Behalve als je een ontmantelkaart in je bezit hebt. Het doel van het spel is om als laatste te overleven.

Het kaartspel is ondertussen uitgegroeid tot een gigantisch succes, maar ooit begon het als crowdfundingproject op Kickstarter. Op minder dan een maand tijd haalden de bedenkers meer dan 8,7 miljoen dollar (zo’n 8,05 miljoen euro) op. Ondertussen zijn er al meer dan 18 miljoen games verkocht. Genoeg redenen voor Netflix om verder te gaan op dat succes.

Netflix

Netflix zal dus zowel een game als een serie produceren. De game komt al in mei 2022 uit en lijkt heel erg op het originele kaartspel. Alleen worden er twee nieuwe kaarten toegevoegd. Het gaat over de Radar, de kaart die aantoont welke exploderende kitten het dichtst bovenop de stapel ligt, en Flip Flop, de kaart waarmee spelers de volgorde van de kaarten op de stapel omdraaien.

In 2023 komt ook de serie erbij. Hier gaat het om een animatiereeks voor volwassenen. In de serie neemt het gevecht tussen Hemel en Hel grote proporties aan wanneer zowel God als de Duivel terug naar de aarde worden gestuurd in de vorm van mollige huiskatten.

Onder andere Tom Ellis (Lucifer), Abraham Lim (The Boys), Lucy Liu (Shazam, Elementary), Ally Maki (Wrecked, Toy Story 4), Mark Proksch (Better Call Saul) en Sasheer Zamata (Woke, Home Economics) zullen in de reeks te horen zijn.

Bekijk de aankondiging hier:

Geen zin om te wachten tot 2023? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...