‘Lucifer’-acteur Tom Ellis waagt zich aan de 19e eeuw in nieuwe minireeks ‘Washington Black’

Het laatste seizoen van Lucifer staat sinds september op Netflix, en sindsdien heeft de cast van de serie nog niet stilgezeten. Hoofdrolspeler Tom Ellis stond vorige zomer al op de set van de nieuwe Netflixfilm Players, die ergens dit jaar zou uitkomen, en is nu ook gecast voor een nieuwe Hulureeks met de naam Washington Black.

Sinds 2016 is de Britse acteur Tom Ellis het gezicht van de gigantisch populaire Netflixserie Lucifer. De reeks telde zes seizoenen en kwam in september vorig jaar op z’n einde. Het succes van de serie heeft er wel voor gezorgd dat Ellis nu heel wat nieuwe projecten voorgeschoteld krijgt. Zo is hij binnenkort al te zien als Nick in de Netflixfilm Players en vervoegt hij nu ook de cast van de reeks Washington Black, van streamingdienst Hulu. Dat meldt Variety

19e-eeuws

Washington Black is gebaseerd op het gelijknamige boek van Esi Edugyan en vertelt het verhaal van Washington Black (Ernest Kingsley Jr.), een 11-jarig jongetje dat in de 19e eeuw als slaaf werkt op een suikerplantage in Barbados. Op een dag wordt hij aangesteld als persoonlijke assistent van uitvinder Titch Wilde (Tom Ellis), waardoor hij de kans krijgt om zijn leven volledig om te gooien. Titch wordt Washingtons leermeester en vaderfiguur, tot hij te maken krijgt met een familiedrama. Dat drama gooit roet in het eten en brengt zowel Titch als de kleine Washington in gevaar.

Schrijver Esi Edugyan zal coproduceren onder showrunner Selwyn Seyfu Hinds en uitvoerende producent Sterling K. Brown (This Is Us). De reeks telt ook meerdere regisseurs, waaronder Ellen Goldsmith-Vein, Lindsay Williams, DJ Goldberg, Wanuri Kahiu, Mo Marable en Jeremy Bell. Alle regisseurs zijn ook coproducenten. De opnames van Washington Black gaan deze maand van start en zullen ongeveer zes maanden duren. Daarnaast zal de reeks slechts negen afleveringen tellen. Maar wanneer die precies in première zal gaan op Hulu, bij ons op Disney+, is nog niet geweten.

Geruchten

Als het aan de fans ligt, is Washington Black niet het enige project waar Tom Ellis binnenkort in te zien zal zijn. Want velen denken namelijk dat Ellis ook wel eens gecast zou kunnen worden als Reed Richards aka Mr. Fantastic in de nieuwe Fantastic Four-film. Voor die rol zal hij het moeten opnemen tegen acteur John Krasinski, want ook hij wordt genoemd als kanshebber voor de rol. Hoe dan ook, als we alles mogen geloven, lijkt het einde van Toms’ carrière nog lang niet in zicht.

Meer
Lees meer...