De succesvolle reeks ‘This Is Us’ eindigt na het zesde seizoen

De makers hadden het bij de start niet durven hopen, maar This is Us werd een groot succes. De reeks die eenvoudigweg rond één grote familie draait, komt aan zijn eindpunt na het zesde seizoen. In 2016, toen het eerste seizoen van This Is Us startte, groeide de serie uit tot de verrassingshit van dat televisieseizoen. Zender NBC had dat ook al snel door en vernieuwde meteen voor een tweede en derde seizoen. Drie nominaties voor de Golden Globes volgden, waaronder een nominatie voor Beste Dramareeks, en het zou niet de laatste keer zijn dat de serie mee zou dingen naar de grootste prijzen.

Het uitgangspunt van This Is Us is even eenvoudig als inventief: het verhaal van een familie wordt verteld in drie tijdsvakken. Centraal staan Jack (Milo Ventimiglia) en Rebecca Pearson (Mandy Moore). Samen zijn ze zwanger van een drieling, maar wanneer één van de kinderen het bij de bevalling niet haalt, besluiten ze om het kind dat naast hun kinderen ligt – en dat die avond is achtergelaten bij de brandweerkazerne – te adopteren. Zo worden Kate, Kevin en Randall “The Big Three”. We zien Jack en Rebecca verliefd worden, we zien de kinderen opgroeien en we zien hoe het Kate (Chrissy Metz), Kevin (Justin Hartlet) en Randall (Sterling K. Brown) vergaat in hun volwassen leven. Al heel vroeg in de reeks wordt één ding pijnlijk duidelijk: Jack, de vader des huizes, is al vroeg overleden.

This Is Us

De wereld is en masse gevallen voor This Is Us. Wie even googelt zal zelfs een artikel tegenkomen met als titel “Waarom This Is Us de beste serie ooit is.” Zo ver willen wij niet gaan, maar ze is wel héél goed. Op papier lijkt deze serie een verschrikking. Het is die verschrikking die dan toch de prins op het witte paard bleek te zijn. Het is die ene date waar je vooraf geen zin in hebt, maar die uiteindelijk je hele leven zal veranderen.

Het goede nieuws is dat wij in België nog heel wat afleveringen te gaan hebben, want bij ons zijn enkel de eerste drie seizoenen beschikbaar via Amazon Prime. Seizoen 4 en 5 moeten we dus nog krijgen en seizoen 6 moet ook in de Verenigde Staten nog van start gaan.

Seizoen 1, 2 en 3 van This Is Us zijn te bekijken via Amazon Prime.

Meer
Lees meer...