‘Better Call Saul’ bevestigt eindelijk dat Walter White en Jesse Pinkman meedoen in seizoen 6

Walter White (Bryan Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul) zullen hun opwachting maken in het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul. Geruchten daarover bestonden al langer, maar zijn nu ook officieel bevestigd door medebedenker Peter Gould. Hoe groot de rol van de twee hoofdrolspelers uit Breaking Bad zal zijn, is niet geweten.

Keren ze terug of keren ze niet terug? Die vraag stellen fans van Breaking Bad zich al sinds de eerste aflevering van de spin-off Better Call Saul begin 2015 over Walter White (Bryan Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul). Dat ze geen grote rol zouden spelen in die serie leek logisch, maar iedereen hoopte wel op een klein rolletje of op zijn minst een cameo van het iconische duo. Zij speelden namelijk de hoofdrollen in Breaking Bad, de succesreeks waarvan tussen 2008 en 2013 vijf seizoenen zijn gemaakt.

Aangezien dit jaar met seizoen 6 ook aan Better Call Saul een einde komt, was het nu of nooit voor de terugkeer van Walter en Jesse. De geruchten namen de laatste tijd dan ook steeds meer toe en medebedenker Peter Gould heeft in een panelgesprek van Variety tijdens PaleyFest LA nu ook de laatste twijfel weggenomen.

“… en er is nog veel meer”

“Ik niet te veel verklappen voor de fans, maar ik kan wel zeggen dat de eerste vraag die we hadden toen we met Better Call Saul begonnen, was: ‘Gaan we Walt en Jesse in de show zien?’. In plaats van die vraag te blijven ontwijken, kan ik nu gewoon met ‘ja’ antwoorden”, zei Gould. “Hoe en in welke omstandigheden of wat dan ook, moet je zelf ontdekken. Ik kan wel nog zeggen dat dit slechts een van de vele dingen is die je dit seizoen nog zal ontdekken.”

“Je gaat het niet geloven, maar er is nog veel meer”, voegde hoofdrolspeler Bob Odenkirk (Jimmy McGill/Saul Goodman) eraan toe. Voor hij meer kon zeggen, snoerde Gould hem echter de mond. In het verleden hebben acteurs en makers die betrokken waren bij beide reeksen al enkele keren gezegd dat Breaking Bad en Better Call Saul meer dan ooit verweven zullen zijn in het zesde seizoen. “En ik denk dat dat verrassend en cool is, en het zal ervoor zorgen dat je Breaking Bad nog een keer wilt zien”, zei Odenkirk daarover.

13 aflevering in seizoen 6 van Better Call Saul

Seizoen 6 van Better Call Saul staat uit dertien afleveringen en zal in twee afzonderlijke periodes verschijnen. Vanaf 19 april 2022 is er zeven weken lang één aflevering per week te zien op Netflix. Na een korte pauze gaat het wekelijkse regime verder vanaf 12 juli 2022.

Bekijk de trailer van Better Call Saul seizoen 6:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...