‘Better Call Saul’ lost eerste beelden (en releasedatum?) van laatste seizoen

Het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul komt binnenkort uit en nu al heeft het programma een korte teaser trailer gelost. In die korte video zou volgens fans ook meteen de releasedatum van die nieuwe afleveringen verstopt zitten.

Iets meer dan twee jaar geleden – kort voor de release van seizoen 5 – vernieuwde zender AMC Better Call Saul voor een zesde seizoen. Peter Gould, samen met Vince Gilligan showrunner van de reeks, liet meteen weten dat seizoen 6 ook direct het laatste seizoen zou zijn van de succesreeks.

13 afleveringen

Gelukkig was er ook goed nieuws, want er zouden deze keer maar liefst 13 afleveringen komen in plaats van de gebruikelijke 10. Op die manier komt Better Call Saul uit op 63 afleveringen in totaal, het exacte aantal van Breaking Bad en de bijhorende film El Camino samen. Gould liet eerder ook al weten dat beide reeksen ook qua verhaallijn met elkaar verbonden zouden worden in het slotseizoen.

Het Twitteraccount van Better Call Saul deelde maandag een korte video met als boodschap “Better Call Saul keert terug voor zijn laatste seizoen. Duid het aan in je agenda”. Vooral die laatste zin is opvallend, want in het filmpje is helemaal geen releasedatum te zien. Op het einde krijgen we echter een D en een R in beeld, respectievelijk de vierde en achttiende letter van het alfabet. Veel fans verwachten dus nieuwe afleveringen op 18 april.

Bob Odenkirk

Hoofdrolspeler Bob Odenkirk (Jimmy McGill/Saul Goodman) deelde de video op Twitter en voegde eraan toe dat het zesde seizoen het beste ooit wordt. De opnames van dat seizoen waren voor de acteur geen sinecure. In juli zakte hij namelijk in elkaar op de set. Later werd duidelijk dat Odenkirk een kleine hartaanval had gehad en pas enkele maanden later opnieuw aan de slag mocht.

Meer
Lees meer...