‘Better Call Saul’ seizoen 6 verandert de manier waarop fans ‘Breaking Bad’ zien

Producent Peter Gould zegt dat het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul nieuw licht zal werpen op enkele bekende personages uit Breaking Bad. Volgens hem zal duidelijk worden welke belangrijke connecties sommige personages met elkaar hebben. Dat vertelt Gould in een interview met The Hollywood Reporter.

In de eerste vijf seizoenen van de Breaking Bad-prequel kwamen we al meer te weten over de voorgeschiedenis van enkele personages, vooral die van advocaat Jimmy McGill (Bob Odenkirk). Langzaamaan geraakt hij verstrengeld in het criminele circuit in Albuquerque, New Mexico, om uiteindelijk de excentrieke Saul Goodman te worden die we kennen van in Breaking Bad. Better Call Saul ontving de laatste jaren erg goede recensies, die vooral de diepte in het verhaal en de storytelling loven.

Twee verhalen samenkoppelen

In een interview met entertainmentwebsite The Hollywood Reporter vertelt Peter Gould dat het koppelen van de twee verhaallijnen aanvoelt “alsof je de duivel zijn Rubiks kubus probeert op te lossen”.

AMC

“Ik denk dat tegen de tijd dat je klaar bent met kijken naar Better Call Saul, je Breaking Bad heel anders zult ervaren. Ik denk dat we dingen gaan leren over de personages in Breaking Bad die we eerder niet wisten. We gaan dingen leren over de gebeurtenissen in Breaking Bad die we nog niet wisten. En we gaan dingen leren over het lot van veel van deze personages. Dingen die mensen kunnen verrassen of zeker in een ander daglicht kunnen stellen”, klinkt het.

Wat met Kim Wexler?

AMC

“Terwijl de serie vorderde, werd Kim Wexler (Rhea Seehorn) het personage waar we het meest bezorgd om zijn”, zei de producent al eerder in een interview met Deadline. In het vijfde seizoen komt ze namelijk oog-in-oog te staan met Lalo Salamanca (Tony Dalton), de gangsterbaas die steeds meer druk uitoefende op Jimmy. Voor die bewuste aflevering ontving schrijver en regisseur Thomas Schnauz een Emmy Award-nominatie.

“Dat seizoen is zeker een kwestie van leven of dood, naarmate het einde is het de vraag over waar haar gedachten staan”, zei Gould. “Gaat ze een slechte keuze maken?”

Vince Gilligan komt terug

De producent onthulde ook dat Vince Gilligan, de bedenker van Breaking Bad, tijdens het laatste seizoen terug deel zal uitmaken van het schrijversteam. Sinds het begin van seizoen drie was Gilligan namelijk niet meer direct betrokken bij het schrijven. Zijn inzicht zal belangrijk zijn om de twee series aan elkaar te koppelen.

AMC

“We hoopten tegen het einde van het jaar in productie te gaan”, zegt Gould. Met de lange onderbreking omwille van de coronacrisis lijkt dat plan niet meer haalbaar. “Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren met de situatie waarin we ons nu bevinden.” Volgens de producent doet Sony TV er momenteel alles aan om veilig aan de slag te kunnen gaan. “Maar ik denk dat we sowieso wat vertraging zullen oplopen.”

Momenteel zijn ze nog steeds het zesde seizoen van Better Call Saul aan het schrijven. Een releasedatum is nog niet bekend.

Niet zeker wat je in afwachting kan kijken? Dit zijn volgens ons de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...