Horrorfilm ‘Choose or Die’ met Asa Butterfield staat nu op Netflix

Vanaf nu kan je op Netflix kijken naar de nieuwe horrorfilm Choose or Die. Je kan de film vergelijken met films als Black Mirror: Bandersnatch en Nerve, maar ook met de recente Netflixhits Squid Game en Alice In Borderland. De hoofdrol in Choose or Die is weggelegd voor Asa Butterfield, die we allemaal kennen als Otis Milburn uit Sex Education

De nieuwste horrorfilm van Netflix heet Choose or Die en gaat over een vervloekt videospel. In de film vinden twee vrienden een oud videospel waarmee een gigantische geldprijs te winnen is, maar daarvoor zullen ze hun eigen leven en dat van anderen op het spel moeten zetten.

Choose or Die

In Choose or Die maken we kennis met de vrienden Kayla (Iola Evans) en Isaac (Asa Butterfield). Kaylas familie zit aan de grond genageld wanneer ze haar job verliest. Daardoor heeft ze dringend geld nodig. Samen met haar vriend Isaac vindt ze een oud videospel, waarop te lezen staat dat de winnaar 125.000 dollar (zo’n 113.000 euro) wint. Ze beslissen om het spel te spelen in de hoop de prijs in de wacht te slepen. Maar al snel wordt duidelijk dat het niet gaat om een gewoon spel, maar een spel dat een grote invloed heeft op de realiteit. En daarbij staan niet alleen de levens van de spelers, maar ook die van anderen op het spel.

Je kan de film linken aan de film Nerve, waarin de spelers ook allerlei opdrachten moesten uitvoeren en hun leven op het spel stond. Maar natuurlijk is ook de vergelijking met de Zuid-Koreaanse topreeks Squid Game en het Japanse Alice in Borderland niet ver te zoeken.

Bekijk hier de trailer van Choose or Die:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...