Netflix Games vanaf vandaag beschikbaar in België

Vanaf vandaag is Netflix Games beschikbaar in België. Daarbij kunnen Netflix-abonnees via de app spelletjes speleen. Op dit moment gaat het om vijf games, maar dat aantal zal de komende maanden nog toenemen.

Wie een Android-smartphone of -tablet heeft kan vanaf vandaag niet enkel series en films kijken op Netflix, maar ook games spelen. Netflix Games is vanaf vandaag namelijk beschikbaar in ons land met vijf games.

Stranger Things

Op dit moment kan je dus vijf spelletjes spelen op Netflix Games. Het gaat daarbij om twee spelletjes gebaseerd op de populaire Netflixreeks Stranger Things en drie algemene games. De Stranger Things-gerelateerde games zijn Stranger Things: 1984 en Stranger Things 3. De andere games zijn Shooting Hoops, Card Blast en Teeter Up. Sommige van deze spelletjes hebben een verbinding met het internet nodig, andere zijn ook offline te spelen.

Iedereen die een abonnement heeft op Netflix kan de games zonder meerprijs spelen. De games zitten onder een speciale tab op het startscherm in de app. In de toekomst zal Netflix nog spelletjes toevoegen aan Netflix Games en zal de functie ook beschikbaar worden voor iOS-gebruikers. “Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig spelletje dat je eender wanneer kan spelen of een ervaring waarbij je dieper ingaat op je favoriete serie, we willen een bibliotheek aan games uitbouwen die voor ieder wat wils heeft”, legt Mike Verdu van de Game Development-tak van Netflix uit. “We zitten in de begindagen van het uitwerken van een geweldige game-ervaring en we kijken ernaar uit om jullie mee te nemen op deze reis.”

Meer
Lees meer...