Netflix stelt Amerikaanse release ‘Girl’ uit en weigert commentaar te geven

Netflix stelt Amerikaanse release ‘Girl’ uit en weigert commentaar te geven

De film ‘Girl’ zal toch niet, zoals eerder aangekondigd, op 18 januari uitkomen op Netflix in de VS. De release zou ergens in de lente pas plaatsvinden. De Belgische producers menen dat Netflix wil wachten tot de controverse en het debat rond de film overgewaaid zijn.

“Is een film over transgenders te ‘gevaarlijk’ om te bekijken”, vraagt een journalist van de invloedrijke, Amerikaanse krant New York Times zich openlijk af.

(Hier zijn 17 sexy en romantische filmscènes die wij gerust eens willen naspelen.)

Controverse vermijden?

“Ik vermoed dat ze willen wachten tot de controverse is overgewaaid”, zegt producent Dirk Impens aan de kranten van De Persgroep.

Het feit dat Netflix geen commentaar geeft, doet vermoeden dat de streamingdienst vooral controverse wil vermijden. Er kwamen in het land felle kritieken op de film vanuit de transgender-gemeenschap. Netflix vroeg eerder al aan regisseur Lukas Dhont om bepaalde scènes uit de film te knippen.

(Girl mocht vorig jaar dromen van prestigieuze filmprijzen.)

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Netflix zich laat doen door een gedeelte van z’n kijkers. Zo werd onlangs nog een aflevering van de reeks Patriot Act in Saoedi-Arabië geschrapt op officiële vraag van de regering. De reden is dat de kroonprins erin beledigd zou worden. Presentator Hasan Minhaj bedankte Saoedi-Arabië voor de publiciteit.

Girl is genomineerd voor een Golden Globe voor ‘beste anderstalige film’, maar de kans lijkt groot dat de award naar de film Roma gaat. Girl greep naast een Oscar.

(Dit zijn de 25 beste films die je in 2018 kon zien.)

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen