Left Right
scrollTop top

‘Netflix werkt aan streamingdienst voor games’


Netflix
© Shutterstock

Het lijkt erop dat Netflix z’n diensten wil uitbreiden naar gaming. Op dit moment biedt de streamingdienst enkel series en films aan, maar dat zou in de toekomst ook kunnen evolueren naar games.

Er zijn geruchten dat Netflix werkt aan een soort “Netflix voor games”. De streamingdienst zou namelijk op zoek zijn naar een “gaming executive”. Die zou dan toezien op de gaming-tak van het bedrijf.

Netflix voor games

Het idee van een streamingdienst voor games is niet nieuw. Zo bestaan Microsoft xCloud en Google Stadia al langer en kwam Apple vorig jaar met z’n eigen dienst Apple Arcade. Maar nu zou ook streaminggigant Netflix denken aan een streamingdienst voor gaming.

Het nieuws verscheen als eerste op de website The Information. Zij waren te weten gekomen dat Netflix verschillende “veteranen uit de gamingindustrie had gecontacteerd om bij hun bedrijf te komen”. Die zouden dan een eigen gamingplatform moeten uitwerken. Dit nieuws werd later ook bevestigd door Reuters en Axios. Die laatste kon daarbij een bron te pakken krijgen die bevestigde dat Netflix dacht aan een eigen streamingdienst voor games. “Een kleinere Apple Arcade”, zo klonk het. De games die Netflix zou aanbieden, zouden een verzameling zijn van eigen games en originele games van onafhankelijke studio’s.

Netflix en gaming

Hoewel Netflix voorlopig nog geen games aanbiedt, heeft het bedrijf wel al enige ervaring met gaming. Zo kan je de interactieve film van Black Mirror, Bandersnatch, zien als een soort spel. Daarnaast maakte Netflix ook al games gebaseerd op de populaire titels Stranger Things en La Casa de Papel.

Het idee van een streamingdienst voor games zit op dit moment nog in de eerste fase, dus is het nog niet duidelijk wanneer en of het beschikbaar zal worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…