Left Right
scrollTop top

Koppige Japanse Studio Ghibli plooit voor ‘streaming money’: ‘Castle in the Sky’, ‘My Neighbor Totoro’ en andere anime classics binnenkort op Netflix


© Studio Ghibli

Netflix heeft de rechten gekocht om buiten de VS 21 anime-films van de Japanse Studio Ghibli – ook bekend als de Japanse Disney – te streamen. Vanaf februari kunnen we producties als Castle in the Sky en My Neighbor Totoro bekijken.

Studio Ghibli, de legendarische producent van populaire Japanse anime-films, was nooit happig om zijn content aan te bieden via streamingdiensten. De studio bestaat al 35 jaar en de producties werden nooit eerder digitaal aangeboden.

Daar komt binnenkort verandering in, want enkele maanden geleden raakte bekend dat HBO Max, een streamingdienst die in mei in de Verenigde Staten gelanceerd wordt, enkele maanden geleden de Amerikaanse streamingrechten van de volledige catalogus gekocht had. Nu weten we dat de films buiten de VS, Canada en Japan via Netflix te streamen zullen zijn. Dat meldt het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety.

21 films

De reden waarom Studio Ghibli nu toch met streamingdiensten in zee gaat, is niet ver te zoeken. Zo zou Netflix heel wat geld op tafel gelegd hebben voor de uitzendrechten van de 21 Studio Ghibli-films. De bekendste titels zijn My Neighbor Totoro, Princess Mononoke, Howl’s Moving Castle, Kiki’s Delivery Service, Ponyo en Castle in the Sky. In februari zouden Sommige van die films al te bekijken zijn via Netflix.

Japan zelf valt uit boot

In Canada zal je deze films kunnen streamen via de nieuwe speler CraveTV, maar in Japan, het land waar de Studio Ghibli-films ontwikkeld zijn en erg populair zijn, zal je de producties niet digitaal kunnen bekijken. In Japan wachten heel wat anime-fans dan ook op een aankondiging om de inlandse films exclusief te kunnen streamen.

How Do I Live?

Iedereen vraagt zich nu af of Netflix en de andere streamingdiensten ook How Do I Live? beschikbaar zullen maken. Dat zou de laatste film worden van gerenommeerd Studio Ghibli-regisseur Hayao Miyazaki. De 79-jarige cineast won in 2002 de Oscar voor beste animatiefilm voor Spirited Away.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…