Netflix vernieuwt ‘The Circle’ voor zesde en zevende seizoen

Goed voor fans van The Circle, want de realityreeks krijgt twee nieuwe Amerikaanse seizoenen op Netflix. De opnames daarvan zijn zelfs al achter de rug en het programma zou in het voorjaar van 2024 terugkeren.

In The Circle bevinden alle deelnemers zich in aparte appartementen in eenzelfde gebouw. Ze mogen geen contact hebben met de buitenwereld. Ook met elkaar mag er geen face-to-facecontact zijn, maar enkel via een speciale applicatie. Op die manier hebben ze de kans om ofwel als zichzelf mee te doen, ofwel om zich voor te doen als iemand anders en zo de andere kandidaten te catfishen. Om de paar dagen worden de deelnemers door de anderen ‘beoordeeld’ en worden de laagste geëlimineerd.

The Circle U.S.

The Circle ontstond in 2018 op de Britse zender Channel 4, maar twee jaar later nam Netflix het concept over, waarna het aan populariteit won. Het realityprogramma kreeg op de streamingdienst al vijf Amerikaanse seizoenen, één Frans en één Braziliaans. Het is The Circle U.S. die nu zal terugkeren voor seizoen 6 en 7. Dat meldt de website Deadline.

Daarvoor werd zelfs een volledig nieuwe locatie geregeld in Atlanta in de Verenigde Staten. De oorspronkelijke locatie in Manchester in het Verenigd Koninkrijk was namelijk niet meer beschikbaar omdat er echte appartementen in gebouwd zijn. De nieuwe locatie zou Netflix meer mogelijkheden bieden. Zo is het appartementsblok veel groter en is er ook ruimte voor de cast om er te verblijven. Bovendien staat de Amerikaanse staat Georgia bekend om zijn belastingvoordeel, iets wat ervoor zorgt dat heel wat programma’s daar worden opgenomen.

Meer
Lees meer...