Neutrale topambtenaren? Plots wordt dit verkiezingsfilmpje van N-VA uit 2014 toch héél gênant

Neutrale topambtenaren? Plots wordt dit verkiezingsfilmpje van N-VA uit 2014 toch héél gênant

Een verkiezingsfilmpje uit 2014 van N-VA is vandaag pijnlijk. Want daarin pleit de partij keihard voor neutrale topambtenaren. Maar na Koen Algoed, de kabinetschef van Philippe Muyters (N-VA) is het nu de beurt aan Jeroen Windey, de kabinetschef van Liestbeth Homans (N-VA) om ook Vlaams topambtenaar te worden. En zeker omdat de motivering is “dat z’n visie aansluit bij die van de functionele minister”, ruikt dat toch wel heel fel naar een politieke benoeming.  

In 2014 scoorde N-VA met 25 YouTube-video’s die hun programma “Verandering voor Vooruitgang” moesten samenvatten. Het waren bewust wat rommelig opgenomen video’s met ‘echte mensen’, die heel laagdrempelig uitlegden wat ze wilden.

En zo was er ook verbintenis 10: “Een fatsoenlijke politiek”, waar ene Bart Knuts uitleg kwam geven. “Die vriendjespolitiek, ik vind dat daar maar eens een einde aan mag komen”, zo begint Bart. Hij viseert daarbij heel expliciet de socialisten.

“Komaan hé mensen, ik krijg mijne job toch ook niet zomaar cadeau?” “De juiste man op de juiste plaats, heb ik gelijk of niet?”. En daarna volgt de slogan: “Ik wil neutrale topambtenaren”. Oeps, beetje pijnlijk in de huidige context.

Gesponsorde artikelen