Neymar verdient 4 miljoen euro … per maand

Niet Lionel Messi of Kylian Mbappé, maar hun grillige PSG-ploeggenoot Neymar is de grootste verdiener in de Franse voetbalcompetitie. Dat blijkt uit onderzoek door sportkrant L’Equipe.

De Braziliaan Neymar (30) komt uit op een brutoloon van ruim 4 miljoen euro per maand, terwijl Messi het met “slechts” 3,37 miljoen euro per maand moet stellen. Op plaats drie komt publiekslieveling Mbappé, met 2,22 miljoen euro per maand. De algemene verwachting is wel dat de Franse superspits in de zomer naar Real Madrid trekt, met ongetwijfeld een forse loonsverhoging als lokker.

Het sterren-ensemble van PSG domineert niet onverwacht de Franse grootverdienerslijst. Wie bij de Parijse club speelt, mag gemiddeld rekenen op een brutoloon van bijna 1 miljoen euro per maand. Pas op plaats 15 vinden we de eerste niet-Parijzenaar terug. Dat is Wissam Ben Yedder van Monaco, die 650.000 euro per maand verdient.

De eerste speler van Lille vinden we pas op plaats 30. Nochtans slaagde Rijsel er vorig seizoen wel in de Franse titel te pakken, ten nadele van PSG.

Trainer

Paris Saint-Germain is, via het vehikel Qatar Sports Investments, in handen van het staatsfonds van Qatar. Het emiraat legt in Parijs ook zijn trainers in de watten. Hoofdcoach Mauricio Pochettino, die na de recente uitschakeling in de Champions League onder druk kwam te staan, zou 1,1 miljoen euro per maand verdienen, wat minstens drie keer meer is dan de andere trainers in Ligue 1.

Recent onderzoek door consultancygroep Deloitte wees uit dat PSG de op vijf na best verdienende club is in Europa, met een omzet van 556 miljoen euro per jaar uit commerciële activiteiten, merchandising en ticketinkomsten.

(fjc)

Meer
Lees meer...