Influencer en acteur Nicolas Caeyers beschuldigd van verkrachting minderjarigen

Nicolas Caeyers is beschuldigd van verkrachting van meerdere tieners tussen 13 en 15 jaar. De 31-jarige acteur en TikTokker moet zich daarvoor dinsdagochtend komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Leuven.

Nicolas Caeyers begon zijn mediacarrière in 2006 toen hij met Ik wil je nooit meer kwijt deelnam aan Eurosong for kids. Hij moest het toen in de finale afleggen tegen Thor! en nam zo uiteindelijk niet deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. De jaren erna was bij Ketnetpop te zien als deelnemer en presentator. Na kleinere rollen in onder andere Wittekerke, Spoed, Familie en Witse kreeg hij in 2011 een van de hoofdrollen in de Ketnetserie Galaxy Park. De laatste jaren raakte hij vooral bekend via TikTok, onder andere met het typetje ‘Sabine’. Daarnaast is hij ook te zien in We Like To Party op VTM GO en tal van andere programma’s.

Klacht uit 2022

De beschuldigingen aan het adres van Nicolas Caeyers dateren al van enkele jaren geleden. Dat vernam Het Laatste Nieuws. Een van zijn slachtoffers stapte in 2022 – acht jaar na de feiten – naar het gerecht omdat Caeyers de laatste jaren steeds meer te zien is in programma’s met kinderen.

Na die klacht onderzocht het gerecht de telefoon en laptop van Nicolas Caeyers. Daaruit zou gebleken zijn dat hij met meerdere minderjarigen contact heeft gezocht om af te spreken en in sommige gevallen ook seks te hebben. Een van hen was amper 13 jaar. Aangezien kinderen in ons land pas vanaf hun 16 jaar seksueel meerderjarig zijn en ze daarvoor geen toestemming kunnen geven, gaat het hier automatisch om verkrachting. De rechtbank zal nu beslissen wat er met hem moet gebeuren.

Meer
Lees meer...