Nieuw boek ‘The Hunger Games’ wordt meteen verfilmd

Het nieuwe boek in de reeks van The Hunger Games, Sunrise on the Reaping zal al meteen een verfilming krijgen. Het verhaal zal gaan over de 50ste editie van de Hunger Games, de editie waaraan Haymitch Abernathy zelf deelnam (en uiteindelijk won). We kennen Haymitch natuurlijk als de mentor van Katniss en Peeta. Het boek zal verschijnen in 2025, de film volgt nog een jaar later.

Het houdt niet op met het goede nieuws voor fans van The Hunger Games want nadat we leerden dat er een nieuw boek komt, bevestigde Lionsgate al meteen dat dit nieuwe boek ook een verfilming zal krijgen. En er werd al meteen een datum geprikt.

Sunrise on the Reaping

The Hunger Games: Sunrise on the Reaping zal ons meenemen naar de 50ste Hunger Games, aka de Second Quarter Quell. Dit is de editie waaraan Haymitch Abernathy deelnam, wat natuurlijk ook meteen verraadt wie de winnaar wordt. Daarnaast kwamen we al het een en ander te weten over het verloop van deze Spelen.

Omdat het gaat om een Quarter Quell is er dus een speciale regel. Bij deze editie werden er dubbel zoveel tributes opgeroepen. Het ging om vier tributes per District, telkens twee meisjes en twee jongens. Haymitch Abernathy was een van de twee mannelijke deelnemers van District 12 en hij won de Spelen op een bijzondere manier, die niet geapprecieerd werd door president Snow.

Doordat Haymitch gebruikmaakte van het krachtveld rond de arena, besloot president Snow om na zijn overwinning zijn familie en vriendinnetje uit te moorden.

Verfilmd

Het nieuwe boek zal verschijnen op 18 maart 2025, over iets meer dan negen maanden dus. Maar daarna kunnen fans al meteen beginnen aftellen naar de volgende hoogdag. Want Lionsgate laat weten dat The Hunger Games: Sunrise on the Reaping wordt verfilmd. Die verfilming zal nog een jaar later verschijnen, op 20 november 2026.

Voorlopig is er nog niets geweten over de cast voor de film. Al mogen we ons waarschijnlijk aan een volledig nieuwe cast verwachten omdat de film zich zal afspelen 24 jaar voor de editie met Katniss Everdeen en 40 jaar na de editie met Lucy Gray Baird.

Meer
Lees meer...