Left Right
scrollTop top

Nieuw op Netflix deze week: de jeugdreeks ‘Control Z’, Issa Rae in ‘The Lovebirds’ en de geschiedenis van de 20e eeuw in ‘History 101’


Verlengd weekend, zomer buiten én de toestemming om met je hele bubbel naar je tweede verblijf aan de kust te trekken: Netflix zal op de tweede plaats komen dit weekend. Voor wie toch nog wil kijken: hier is wat er in de afgelopen week op Netflix bij kwam en volgens ons de moeite waard is.

Serie

Volgende week volgen we hoe Steve Carrell de nieuwe legerafdeling Space Force leidt, maar dat is voor volgende week. Deze week zijn er weinig nieuwe grote titels te vinden bij de series. Degene die bij ons het meest resoneert is Control Z, een nieuwe Mexicaanse tienerreeks waarin Sofia tracht om de hacker te ontmaskeren die geheimen van leerlingen begint te lekken.

De tweede nieuwe serie deze week heet Sweet Magnolias en is ideaal voor wie op zoek is naar wat luchtig kijkvoer. Maddie, Helen en Dana Sue zijn de hoofdpersonages in deze reeks. Ze kennen elkaar al sinds hun middelbare schooltijd, wonen alle drie nog in het stadje Serenity en helpen elkaar met het vinden tussen relaties, carrière en familie. De drie besluiten ook om samen een luxe spa te openen, maar net op dat moment loopt het huwelijk van Maddie na twintig jaar op de klippen.

Film

Door de coronavirus worden niet alleen heel wat filmreleases uitgesteld, er zijn ook films die oorspronkelijk een cinemarelease gepland hadden staan, maar nu rechtstreeks op de streamingdiensten belanden omdat het allemaal toch wat lang begint te duren. Het meest opmerkelijke voorbeeld daarvan is Greyhound, een ambitieuze oorlogsfilm met Tom Hanks waarvan Sony Pictures de distributierechten nu aan Apple verkocht heeft waardoor die film – ergens in de toekomst – nu rechtstreeks op AppleTV+ zal landen.

Deze week bij Netflix ook zo’n nieuwe film die een release zou krijgen, maar de cinema’s bij ons nooit gehaald heeft: The Lovebirds met Issa Rae die we kennen van de HBO-reeks Insecure. In deze misdaad-romcom van de regisseur van The Big Sick spelen Issa Rae en Kumail Nanjiani uit datzelfde The Big Sick Eric en Julie, een koppel dat op het punt staat een einde aan hun relatie te maken. Tijdens een vakantie in New Orleans raken ze onbedoeld betrokken bij een bizar moordmysterie. Gaandeweg proberen ze hun namen te zuiveren en de zaak op te lossen, terwijl ze erachter moeten zien te komen hoe ze hun relatie en avond gaan redden.

Ook verschenen op Netflix: Elizabeth: The Golden Age (2007) waardoor we nu deze en het eerste deel Elizabeth (1998) na elkaar kunnen bekijken. Beide films zijn ook los van elkaar te bekijken, overigens. Cate Blanchett schittert in dit tweede deel als Elizabeth I, die haar nichtje Mary Stuart moet beschermen in een machtsstrijd om de Engelse troon. Terwijl ze dat doet wordt ze ook nog eens heimelijk verliefd op de avonturier en piraat Walter Raleigh en die is uiteraard geen geschikte huwelijkskandidaat.

In The Adjustment Bureau (2011) is het Emily Blunt die de show steelt naast Matt Damon. Blunt speelt Elise Sellas en steelt het hart van David Norris, die op het punt staat om een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat. David ontdekt al gauw dat ze gevolgd worden door mannen die in opdracht van het mysterieuze ‘The Adjustment Bureau’ alles op alles zetten om te verhinderen dat Elise en hij samen zijn.

Docu & Comedy

We maken vandaag live geschiedenis mee, maar wie toch liever afdaalt in wat al geweest is, kan History 101 in zijn Netflix-lijst gooien, een nieuwe reeks die uiteenlopende onderwerpen uit de geschiedenis van de 20e eeuw bondig en hapklaar behandelt. De eerste reeks onderwerpen ziet er alvast erg boeiend uit. Zo wordt niet alleen de geschiedenis van het plasticprobleem of de rol van olie doorheen de eeuw behandeld, maar ook de opkomst van de televisie, de invloed van fastfood of de fascinerende ruimtevaartgeschiedenis.

Denk je dat de mensen met een tweede verblijf aan de kust gefortuneerd zijn? Kijk dan eens naar het tweede seizoen van Selling Sunset. Daarin krijgen we een kijkje achter de schermen van The Oppenheim Group, een makelaarskantoor in Los Angeles wiens klanten alleen de allerdikst gespijsde bankrekeningen hebben.

En tot slot is er ook nog de nieuwe comedyspecial van de bekende acteur Patton Oswalt: I Love Everything. Daarin heeft hij het gewoon over zijn eigen leven. Over de nieuwe liefde die hij vond, het huis dat hij kocht en de doodsangst waarin hij verkeerde.

Wil je toch nog iets anders kijken. Bekijk dan onze top 50 met de volgens ons beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…