Tegenslag voor nieuw stadion Club Brugge: omgevingsvergunning vernietigd

Er dreigt nieuw uitstel voor het nieuwe stadion van Club Brugge. De Vlaamse omgevingsvergunning wordt vernietigd, na protest van de omwonenden.

Het nieuws: De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt de Vlaamse omgevingsvergunning voor het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge, dat gepland is op de site van het huidige Jan Breydel-stadion.

De details:

  • Die omgevingsvergunning voor een stadion met ruim 40.000 plaatsen was in oktober 2021 goedgekeurd door de Vlaamse regering, die daarmee haar volle steun uitsprak voor de stadionplannen van Club-voorzitter Bart Verhaeghe.
  • Maar sommige omwonenden, die vinden dat een stadion van Europese allure niet thuishoort in hun woonwijk, argumenteerden dat de plannen rond de parkings niet strookten met de lokale Brugse regels. Zij krijgen nu gelijk van de Raad voor Vergunningsbetwistingen, die overgaat tot de vernietiging van de vergunning.

Wat voorafging:

  • Club Brugge loopt intussen al zowat 16 jaar met plannen rond om het bouwvallige Jan Breydel-stadion te vervangen door een nieuwe voetbaltempel.
  • In de aanloop naar de – uiteindelijk afgeblazen – beursgang van Club Brugge twee jaar geleden, maakte blauw-zwart bekend in de eerste helft van 2022 te willen starten met de bouw van zijn nieuwe stadion met 40.000 zitjes, op de terreinen naast het huidige, verouderde stadion Jan Breydel.
  • Die deadline werd uiteindelijk niet gehaald door de lopende procedures, maar de club had er tot voor kort wel goede hoop op om in 2023 eindelijk de eerste steen te kunnen leggen.
Een simulatie van het nieuwe stadion – bron: Club Brugge
Meer
Lees meer...