Nieuw te streamen deze week: ‘Loki’, ‘Lupin’ en ‘Our Flag Means Death’ zijn terug, ‘Everything Now’ is nieuw, ‘Yellowjackets’ is goed verborgen, ‘Haunted Mansion’ zet Halloweenseizoen in en Phoebe Dynevor schittert in ‘Fair Play’

De maand oktober heeft nog niet door dat het televisiedekentjes seizoen aangebroken is. Het lijkt dus nog zomer, maar intussen wordt op Disney+ al wel het Halloweenseizoen ingezet en doet Loki opnieuw zijn intrede. Netflix laat de eerste nieuwe afleveringen van Lupin in meer dan twee jaar tijd op ons los, het tweede seizoen van Yellowjackets is eindelijk in België te zien (als je goed zoekt) en Phoebe Dynevor is voor het eerst sinds haar doorbraakrol in Bridgerton nog eens in een grote titel te zien. Een overzicht van de nieuwe titels van de week!

Series

Sinds Disney Marvelreeksen op Disney+ is beginnen loslaten zijn eigenlijk enkel WandaVision (2021) en Loki (2021) met open armen ontvangen. Van WandaVision kwam er geen tweede seizoen, van Loki wél. De fans hebben er twee jaar op moeten wachten, maar nu is het dan toch echt zo ver. De reeks gaat niet van start, zoals tegenwoordig vaak gebruikelijk is, twee of drie afleveringen, maar slechts met één. Over de verhaallijn is nog niet érg veel geweten, maar wat we wel zeker weten is dat Ke Huy Quan (Everything Everywhere All At Once) een archivaris van het TVA zal spelen. Controversieel is dan weer de aanwezigheid van Jonathan Majors, die beschuldigd wordt van mishandeling en wangedrag. Daarnaast zwellen ook de geruchten aan dat Andrew Garfield zijn opwachting in dit tweede seizoen zal maken als Spider-Man. We mogen er dus gerust in zijn dat ook dit tweede seizoen van Loki weer wild wordt.

Voor wie zichzelf net als ons afvroeg wie er in godsnaam ooit een abonnement zou nemen op VTM Go+: nu hebben we een reden om het wél te doen. Wie zich immers abonneert, kan niet alleen het eerste seizoen van Yellowjackets bekijken, maar eveneens het tweede seizoen van de reeks, en die is nog nergens uitgezonden of te streamen geweest in België. Yellowjackets draait om de overlevenden van een meisjesvoetbalteam die 25 jaar na de gebeurtenissen elk op hun eigen manier met het trauma omgaan. Wat er precies gebeurd is destijds, daar wil niemand over praten, maar dat het ernstig en gruwelijk was: dat staat vast. In het tweede seizoen worden weer wat puzzelstukjes ontbloot en gelegd – de makers hebben vijf seizoenen van de reeks in hun hoofd – en Elijah Wood vervoegt de nu al uitstekende cast.

https://www.youtube.com/watch?v=krFohHX8WeU&ab_channel=SHOWTIME

Netflix verklapte het zelf al op hun TUDUM-event in 2022: ook de charmante meesterdief Assane Diop (in de vorm van Omar Sy) maakt zijn terugkeer in een derde seizoen, al is het ruim een jaar na de aankondiging. Nu hij ondergedoken is, moet Assane leren om ver van zijn vrouw en zoon te leven. Door het leed dat zij door hem moeten doorstaan, kan Assane het niet langer uithouden en besluit hij terug te keren naar Parijs om hen een waanzinnig voorstel te doen: Frankrijk verlaten en elders een nieuw leven beginnen. Lupin is één van de meest sympathieke misdaadseries op Netflix, is geschikt om met het gehele gezin te bekijken en is tegelijkertijd ook nooit vervelend. Het tweede seizoen – of het tweede deel van het eerste seizoen, afhankelijk van hoe je telt – van Lupin dateert trouwens al van 2021 dus het wordt vast een aangenaam weerzien.

Helemaal nieuw op Netflix is Everything Now, een achtdelige reeks die draait om de zestienjarige Mia, gespeeld door Sophie Wilde die in de horrorhit Talk To Me ook al een Mia speelde. De Mia in Everything Now staat op het punt om haar leven weer op te pikken na een langdurig herstel van anorexia. Ze komt er al snel achter dat ze in haar afwezigheid enkele sleutelmomenten gemist heeft die maakt dat ze moeilijker aansluiting vindt bij haar leeftijdsgenoten. Mia besluit om een bucketlist samen te stellen vol typische tienerervaringen om haar verloren tijd in te halen.

In Nederland is deze reeks een paar weken geleden op Prime Video geland, maar toen bleef de serie bij ons uit. Hier heeft Streamz The Resort binnen gehaald. De serie, van de Amerikaanse streamingdienst Peacock, heeft Cristin Milioti (van allerlei series en films) en William Jackson Harper (vooral bekend van The Good Place) in de hoofdrollen en draait rond een koppel dat op reis trekt voor hun tienjarig jubileum. Noah is tevreden met het leven, terwijl Emma het gevoel heeft dat hun huwelijk niet vooruitgaat. Vervolgens worden ze meegesleurd in een onopgelost mysterie van twee vermiste personen van vijftien jaar geleden, dat al snel het evenwicht van hun huwelijk danig op de proef lijkt te stellen.

Dit najaar is het eerder stil in het kamp van HBO en dat zou zomaar eens een direct gevolg kunnen zijn van de stakingen die, hoewel er voor de auteurs een deal is gesloten, nog steeds doorduren. Het tweede seizoen van The Gilded Age is aangekondigd voor binnenkort op Streamz en ook het tweede seizoen van Our Flag Means Death gaat nu van start, maar daar blijken we het dit najaar mee te gaan doen. Our Flag Means Death was een verrassende hit toen de reeks in het voorjaar van 2022 uitkwam. Hoe langer de reeks duurde, hoe positiever de reacties werden. De reeks is (zeer) losjes gebaseerd op de avonturen van de 18e-eeuwse wannabe piraat Stede Bonnet (Rhys Darby). Die ruilde zijn leven als heer in voor een piratenbestaan als kapitein van de Revenge. Stede Bonnet moet zijn uiterste best doen om het respect van zijn bemanning te winnen, maar ziet zijn leven veranderen wanneer hij de beruchte kapitein Blackbeard (een rol van Taika Waititi) ontmoette. Ze vonden de liefde bij elkaar en in het tweede seizoen moeten ze zien te overleven. Minnie Driver speelt een gastrol als de Ierse pirate Anne Bonny en Ruibo Qian vervoegt de cast als de mysterieuze handelaar Susan.

Film

Er ging meer dan één wenkbrauw omhoog toen Disney besloot om Haunted Mansion – een remake van een horrorcomedy uit 2003 met Eddie Murphy – in het putje van de zomer uit te brengen in de bioscoop. De film flopte daar genadeloos, maar nu hoopt men bij Disney dat de film een tweede leven krijgt op Disney+, in aanloop naar het Halloweenseizoen. Eerder heeft een recente titel als Elemental bijvoorbeeld al aangetoond dat een slechte prestatie in de bioscoop niet per se wil zeggen dat de film het ook slecht zal doen als streamer. In Haunted Mansion, met onder andere Tiffany Haddish en Owen Wilson, draait het om de alleenstaande moeder Gabbie die in haar nieuwe huis geteisterd wordt door geesten. Ze huurt de priester Kent, een gids, een historicus en een helderziende in om haar woning te bestuderen. Samen pogen ze de geesten uit te drijven.

Ook op Prime Video bewegen ze richting Halloween met een horrorkomedie. Totally Killer start wanneer de moeder van de tiener Jamie vermoord wordt op Halloween. Jamie – gespeeld door Kiernan Shipka die Sally Draper speelde in Mad Men en Sabrina in de Netflixreeks Chilling Adventures Of Sabrina (2018-2020) komt per ongeluk in het jaar 1987 terecht, het jaar waarin drie tieners vermoord worden. Daar bundelt ze de krachten met de jongere versie van haar moeder om de moordenaar te stoppen. Jamie riskeert wel in het verleden vast te komen te zitten.

Een bekend gezicht in de film Fair Play, die nieuw op Netflix gegooid is, is Phoebe Dynevor, die haar doorbraak beleefde door het eerste seizoen van Bridgerton. In de goed ontvangen film, die onder andere genomineerd werd voor de Grand Jury Prize op het Sundance Film Festival, spelen Dynevor en Alden Ehrenreich het zopas verloofde koppel Emily en Luke. Wanneer een felbegeerde promotie in een keiharde financieel bedrijf te grabbel gegooid wordt, verandert de dynamiek tussen het koppel. Luke en Emily hebben torenhoge ambities, maar de weg naar succes komt met een prijskaartje.

Uit zuid-Korea en nu op Netflix: Ballerina. De film is niet te verwarren met de film die voor 2024 aangekondigd is in het John Wick-universum met Ana de Armas in de hoofdrol, al zit ook deze prent wel vol actie en wraakmotief. In deze Ballerina draait het om Ok-ju die vroeger als lijfwacht werkte. Ze blinkt uit in fysieke activiteiten zoals vechtsporten, zwaardvechten, schietvaardigheid en motorrijden. Ze raakt bevriend met ballerina Min-hee en tracht haar te beschermen. Als dit niet lukt, rouwt ze om het verlies van haar beste vriendin. Ok-ju is daaropvolgend vastbesloten om Min-hee’s laatste wens te vervullen: wraak nemen op Choi, de verantwoordelijke voor haar dood.

Op Streamz Premium+ is het, na een mooi nieuw filmaanbod in de afgelopen weken, eerder rustig deze week. Wel hebben ze de vier films van de The Hunger Games-reeks op hun platform gegooid. Dat lijkt me perfect om in de juiste sfeer te komen voor The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds And Snakes die volgende maand in de bioscoop landt. Een marathon dringt zich op!

Tom Holland, Daisy Ridley en Mads Mikkelsen speelden in 2021 samen in Chaos Walking. Dan denk je: “daar kan weinig mis gaan”, maar toch kreeg de film maar povere reacties. Of dat terecht was kunnen we nu zelf zien via Streamz Premium+. De prent speelt zich af in de nabije toekomst waar Todd Hewitt leeft en gelooft dat een virus alle vrouwen heeft gedood. Het virus heeft ook Geluid losgelaten, de speciale gave om andermans gedachten te horen. Tijdens een wandeling stuit Todd opeens op een vreemde stilte. Hij ontdekt dat de stilte afkomstig is van een vrouw, die luistert naar de naam Viola Eade.

Docu

Er is een prachtig kleinood in alle stilte toegevoegd aan Disney+. In de vijfdelige reeks Dear Mama, genoemd naar één van de bekendste nummers van 2Pac, krijgen we een inzicht in de intense relatie tussen Tupac Shakur en zijn moeder Afeni die al door de artiest werd beschreven in het nummer Dear Mama. Regisseur Allen Hughes, die begin jaren 90 ook al twee video’s van 2Pac regisseerde, tart de regels van traditionele documentaires om het bijzondere verhaal van moeder en zoon te vertellen. Hun verhaal laat de mogelijkheden en tegenstellingen van de Verenigde Staten zien in de tijd van de meest geprezen jaren van hiphop.

Voor wie groot werd in de jaren 90 zal niet alleen 2Pac, maar ook David Beckham voor de rest van zijn leven wel een levende legende blijven. Dat beseft ook Netflix, want ze hebben een vierdelige reeks rond de man gedraaid. Die reeks, die eenvoudigweg Beckham genoemd is door Netflix, volgt de razendsnelle opkomst van David Beckham, van een bescheiden start tot wereldberoemd voetballer. Hij speelde voor Manchester United, Real Madrid en Paris Saint-Germain. De serie bevat een mix van nooit eerder vertoonde persoonlijke archiefbeelden van de afgelopen veertig jaar, openhartige momenten uit het heden en interviews met de familie, vrienden en voetbalfiguren die deel hebben uitgemaakt van zijn leven.

Tot slot hebben we ook nog de Duitse documentaire Duell Am Abgrund op Netflix. Ueli Steck stond algemeen bekend als de snelste bergbeklimmer ter wereld. Maar in 2011, toen Dani Arnold het snelheidsrecord van Steck verbrak door de Eiger in Zwitserland te beklimmen, begon een intens duel om de grote noordwanden van de Europese Alpen. Deze twee extreme atleten durfden veel van deze bergen te beklimmen zonder enige veiligheidsuitrusting en zetten zo nieuwe standaarden in de wereld van het bergbeklimmen. In deze documentaire gaan de onverschrokken mannen een dodelijke rivaliteit aan om snelheidsrecords te vestigen.

Meer
Lees meer...