‘Elemental’ breekt al na een week nieuw Disney+-record van ‘The Little Mermaid’

De nieuwste Pixarfilm Elemental heeft al na een week het nieuwe record van The Little Mermaid op Disney+ gebroken. Elemental werd namelijk maar liefst 26,4 miljoen keer bekeken in z’n eerste vijf dagen, wat 10 miljoen meer is dan The Little Mermaid.

Sinds woensdag 13 september kan je op Disney+ kijken naar de Pixarfilm Elemental. De film verscheen op woensdag 14 juni in de Belgische filmzalen, maar is nu dus te vinden op de streamingdienst van Disney. En daar werd het al meteen een succes.

Elemental

Elemental gaat over de vier elementen: vuur, water, aarde en lucht. Zij wonen samen in een stad, maar leven eigenlijk naast elkaar. Tot een vurig meisje en een jongen die eerder meegaat met de stroom ontdekken dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze oorspronkelijk dachten.

Elemental kende een bijzonder parcours aan de box office. Zo startte de film met het slechtste openingsweekend voor een Pixarfilm ooit. Maar nadien werd dat goedgemaakt en haalde de film uiteindelijk 486,7 miljoen dollar (454,79 miljoen euro) op. Daarmee staat de film op de negende plaats in de top met de succesvolste films van 2023. Maar toch zijn er dus nog heel wat mensen die gewacht hebben om de film te bekijken tot hij op de streamingdienst Disney+ verscheen. Daar is de film sinds woensdag 13 september te bekijken en in de eerste 5 dagen werd de film maar liefst 26,4 miljoen keer bekeken.

Daarmee wordt het openingsrecord van Disney+ opnieuw scherp gesteld. Dat record werd vorige week nog gebroken door The Little Mermaid. Die film werd in z’n eerste week op Disney+ 16 miljoen keer bekeken.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Elemental:

Meer
Lees meer...