‘The Little Mermaid’ kent sterke start op Disney+

Sinds de komst van Disney+ kennen films vaak een tweede leven op de streamingdienst. Dat is nu ook het geval bij de nieuwste live-actionremake van Disney. The Little Mermaid verscheen eerder dit jaar in de bioscoop en kon op wisselende reacties rekenen. Sinds vorige week staat de film op Disney+ en daar doet die het alvast voortreffelijk.

Op 24 mei 2023 verscheen na heel lang wachten eindelijk de remake van The Little Mermaid in de Belgische cinemazalen. Het gaat hierbij om een live-actionversie van de gelijknamige animatiefilm uit 1989. Al sinds de aankondiging was er heel wat kritiek op de casting van de hoofdrolspeelster, maar over het algemeen werd de film uiteindelijk warm ontvangen. Sinds vorige week is The Little Mermaid te zien op Disney+ en daar is het alvast een succes.

The Little Mermaid

In de live-actionversie krijgen we opnieuw het klassieke Disneyverhaal te zien. Daarbij maakt zeemeermin Ariël (Haile Bailey) kennis met prins Eric (Jonah Hauer-King) nadat ze hem helpt na een schipbreuk. Daar is haar vader King Triton (Javier Bardem) niet mee opgezet, want mensen zijn een groot gevaar voor de samenleving in de zee.

Toch laat Ariël zich niet doen en wil ze meer te weten komen over de mensenwereld. Om daar te kunnen geraken, roept ze de hulp in van Ursula (Melissa McCarthy), maar dat zal natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Ursula wil namelijk de volledige macht over de zee en is daarvoor tot alles in staat.

Streamingsucces

Kort na de release kon The Little Mermaid op gemengde reacties rekenen bij de critici. Hun grootste zorg was het gebrek aan nieuwe aspecten in de film en het feit dat er weinig risico’s werden genomen. Maar bij het publiek viel het uiteindelijk in de smaak. Op Rotten Tomatoes kreeg de film dan ook een score van 94 procent van de kijkers.

Hoewel de film in de bioscoop geen gigantisch groot succes werd – zeker niet door de sterke concurrentie van onder andere The Super Mario Bros. Movie, Barbie en Oppenheimer de laatste maanden – is er nu toch ruimte voor verbetering na de release op Disney+. Daar werd de film in de eerste vijf maanden namelijk al 16 miljoen keer bekeken. Dat is meteen een van de sterkste debuten op de streamingdienst ooit.

(Her)bekijk de trailer van The Little Mermaid hier:

Meer
Lees meer...