‘The Little Mermaid’: Volledige soundtrack vanaf nu te beluisteren

Volgende week, op 24 mei, komt de langverwachte live action-remake The Little Mermaid in de zalen. Eerder deelde Disney al heel wat teasers, trailers en ook al de titelsong Part of Your World. Maar vandaag is de hele soundtrack uit de film verschenen. Daarbij horen ook de hits Under The Sea en Kiss The Girl.

Er wordt al zeer lang uitgekeken naar de live action-remake van The Little Mermaid. De opnames daarvan zitten er – ondanks vertragingen door de coronacrisis – namelijk al meer dan anderhalf jaar op, maar de postproductie nam veel tijd in beslag. Volgende week, op woensdag 24 mei, is het eindelijk zover. Dan verschijnt de film in de bioscoop. Om de fans voor te bereiden, deelt Disney vandaag al de volledige soundtrack.

The Little Mermaid

In de film zullen we het klassieke Disneyverhaal te zien krijgen waarbij zeemeermin Ariël (Haile Bailey) kennismaakt met prins Eric (Jonah Hauer-King) nadat ze hem helpt na een schipbreuk. Daarbij roept ze uiteraard de wrok van haar vader King Triton (Javier Bardem) over zich uit.

Hij wil namelijk niet dat zijn dochter zich mengt met de ‘bovenwereld’. Ariel is echter verliefd en wil Eric terugzien. Daarvoor roept ze de hulp in van Ursula (Melissa McCarthy), maar dat zal uiteraard niet zonder gevolgen blijven.

Soundtrack

De laatste weken deelde Disney al heel wat teasers van de songs in de nieuwe versie van The Little Mermaid. Zo kregen we actrice Haile Bailey al te zien in korte previews van Part of Your World, hoorden we acteur Daveed Diggs al in korte fragmenten van Under The Sea en Kiss The Girl én verscheen ook de officiële versie van de titelsong al eerder.

Maar deze week kwamen daar nog eens 14 songs bij. Vanaf nu is namelijk de volledige soundtrack al te horen op alle muziekstreamingdiensten. Die soundtrack is een samenwerking tussen componist Alan Menken, die ook de originele muziek schreef, en Lin-Manuel Miranda. Hij is vooral bekend door zijn werk in de films Moana en Encanto.

Beluister de volledige soundtrack hier:

https://open.spotify.com/album/40tsP3taBOC9HqNaLCZZKP?si=jV8TGFUESBG0mA5D0LfuBw

The Little Mermaid verschijnt op 24 mei in de bioscoop.

Meer
Lees meer...