‘The Little Mermaid’: Luister nu al naar volledige versie van ‘Part of Your World’ door Halle Bailey

Binnen minder dan een maand verschijnt The Little Mermaid in de zalen. De film is een live-actionremake van de originele animatiefilm uit 1989. Om de fans warm te maken voor de release heeft Disney nu al de volledige versie van het nummer Part of Your World gelost, gezongen door de nieuwe Ariel Halle Bailey.

Toen Halle Bailey in 2019 gecast werd voor de rol als Ariel in de live-actionremake van The Little Mermaid, kwam er aanvankelijk heel wat kritiek van mensen die vonden dat Ariel niet zwart kon zijn. Maar bij elke release van een nieuwe poster of een nieuwe teaser bewijst Halle Bailey dat ze wel degelijk de perfecte actrice is voor de rol. En de kers op de taart is er nu in de vorm van de volledige versie van Part of Your World.

Part of Your World

We kregen al verschillende fragmenten te horen uit de versie van Halle Bailey van het legendarische nummer Part of Your World uit The Little Mermaid. Daarin wist de 23-jarige Halle Bailey al te imponeren, maar nu heeft Disney ook de volledige versie van het nummer gelost.

De nieuwe versie van Part of Your World blijft dicht bij het origineel, dat in 1989 werd ingezongen door Jodi Bensen. Dat de versie dicht bij de originele versie blijft, mag uiteraard niet verbazen, want Alan Menken, de originele componist van het nummer, was ook nu betrokken bij de film. Hij verzorgde de muziek samen met Lin-Manuel Miranda (Moana, Encanto). Hoewel het nummer dus voor iedereen bekend is, slaagt Halle Bailey er toch in om er wat van haar eigen persoonlijkheid aan toe te voegen. Het geheel is een versie die Disneyfans zeker niet onberoerd zal laten.

The Little Mermaid verschijnt op woensdag 23 mei 2023 in de Belgische filmzalen. De soundtrack van de film (met vier gloednieuwe nummers) verschijnt enkele dagen eerder, op vrijdag 19 mei 2023, al op de streamingplatforms en zal vanaf vrijdag 26 mei 2023 te koop zijn op CD en vinyl.

Beluister hier de volledige versie van Part of Your World door Halle Bailey:

Bekijk hier nog eens de trailer voor The Little Mermaid:

The Little Mermaid verschijnt in de cinema op woensdag 24 mei.

Meer
Lees meer...