Halle Bailey beroerde iedereen tot tranen toe tijdens auditie ‘The Little Mermaid’

In 2019 kwam het nieuws dat Halle Bailey gekozen werd om de rol van Ariel te spelen in de live-actionremake van The Little Mermaid. In een interview met V Magazine vertelt de jonge actrice nu hoe haar auditie voor die rol verliep.

Op woensdag 24 mei 2023 verschijnt The Little Mermaid in de Belgische zalen. Het gaat om de live-actionremake van de Disneyklassieker uit 1989, waarin Halle Bailey de hoofdrol zal spelen als Ariel. De actrice werd vijf jaar geleden al gekozen voor de rol en vertelt nu meer over haar auditie.

“Iedereen was aan het huilen”

Halle Bailey siert deze maand de cover van V Magazine, waarin ook een uitgebreid interview met de actrice te vinden is. In het interview gaat het uiteraard over haar rol als Ariel in de aankomende Disneyfilm The Little Mermaid. Halle Bailey kreeg die rol na een wel heel overtuigende auditie.

“Ik werd uitgenodigd om auditie te doen toen ik amper 18 jaar oud was. De regisseur had mijn zus (Chloe Bailey, red.) en ik zien optreden op de Grammy’s, waar we Where Is The Love van Donny Hathaway brachten. Daarna wilde hij dat ik auditie deed voor de rol van Ariel. Toen ik dat hoorde, was ik meteen enthousiast, maar ook nerveus omdat ik nooit eerder zoiets had gedaan. Ik ging naar New York voor de eerste auditie. Daar vroegen ze me of ik eerst wilde zingen of acteren. Dus ik zei dat ik eerst ging zingen om de stress er wat uit te krijgen. Ik herinner me dat ik zong met m’n ogen dicht en toen ik m’n ogen weer opende was iedereen aan het huilen. Eerst dacht ik dat ik iets fout had gedaan, maar ik besefte al snel dat dat eigenlijk een goed teken was. Daarna volgden nog twee audities en een screentest, waarna ik maandenlang niets meer hoorde. Ik was het eigenlijk al wat vergeten en dacht dat ik de rol niet had. Maar dan kreeg ik telefoon dat ze mij hadden gekozen.”

Halle Bailey deed auditie met het nummer Part of Your World. Disney deelde onlangs de officiële versie van dat nummer door Halle Bailey, waardoor we de reactie van de casting directors perfect kunnen begrijpen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer van The Little Mermaid:

The Little Mermaid verschijnt op woensdag 24 mei 2023 in de filmzalen.

Meer
Lees meer...