Pixarfilm ‘Elemental’ vanaf nu te zien in de bioscoop

Pixar is terug met een nieuw project. Vanaf vandaag is Elemental namelijk te zien in de bioscoop. In Elemental kiest de filmstudio net als bij Soul en Inside Out voor complexere personages. Deze keer zijn die, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op de vier elementen: lucht, water, vuur en aarde.

Na het recente Lightyear en Turning Red, komt Pixar opnieuw met een animatiefilm. Elemental wordt nu al vergeleken met Inside Out, omdat het ook over “speciale personages” gaat. De eerste reacties op de film zijn alvast positief. Op dit moment haalt Elemental een score van 79 procent op Rotten Tomatoes na 53 reviews. Op een score van het publiek is het nog even wachten.

Elemental

Door de komst van Disney+ lijkt ook de molen van Pixar niet stil te staan. In 2022 kwam de filmstudio met twee nieuwe films en ook dit jaar komt de studio met een nieuw project. Dat project heet Elemental en is vanaf nu te zien in de bioscoop.

In Elemental zien we verschillende personages die opgedeeld zijn in de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. De twee hoofdpersonages zijn Ember en Wade. Zij zijn lid van het watervolk en het vuurvolk en zijn daardoor twee tegenpolen. Maar toch lijken ze elkaar in de loop van de film te vinden en worden ze verliefd. En dat zorgt natuurlijk ook voor de nodige problemen.

Cast

In tegenstelling tot Lightyear koos Pixar deze keer voor iets minder klinkende namen in de stemmencast. Zo speelt actrice Leah Lewis (The Half of It) de rol van Ember en is Mamoudou Athie (Jurassic World: Dominion) te horen als Wade. Die twee namen worden aangevuld met onder andere Catherine O’Hara (Home Alone, Schitt’s Creek) en komiek Joe Pera.

Voor de film begint, worden de kijkers nog op een extra verrassing getrakteerd. Net voor Elemental krijgen de bezoekers namelijk de kortfilm Carl’s Date te zien. Daarin zien we hoe Carl uit de film Up! zich klaarmaakt voor zijn eerste date sinds het overlijden van zijn vrouw.

Bekijk de trailer van Elemental hier:

Elemental is nu te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...