‘Black Panther: Wakanda Forever’: Wanneer verschijnt de Marvelfilm op Disney+?

Black Panther: Wakanda Forever is op dit moment een grote hit in de cinema, maar toch zijn er velen die zullen wachten tot de film te zien is op Disney+ om hem te bekijken. Wanneer dat precies het geval zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk, al bestaat de kans dat de tweede Black Panther-film nog dit jaar op de streamingdienst verschijnt.

Black Panther: Wakanda Forever is sinds woensdag 9 november 2022 te zien in de Belgische zalen. Twee dagen later kwam hij ook uit in de Verenigde Staten. Daar – en in de rest van de wereld – bleek de nieuwste Marvelfilm meteen een hit.

Geen vast systeem

Toch zijn er uiteraard ook heel wat mensen die de film niet in de cinema willen gaan bekijken, maar liever wachten tot hij voor abonnees gratis te zien is op Disney+. Zo’n release zit er namelijk in de toekomst sowieso aan te komen, al heeft de streamingdienst nog niet laten weten wanneer dat zal zijn.

Marvel en Disney hebben geen vast systeem voor Disney+-releases van hun blockbusters die eerst in de cinema gereleaset worden. Zo was Doctor Strange in the Multiverse of Madness al 50 dagen na de Belgische release te zien op Disney+. Voor Thor: Love and Thunder (64 dagen), Eternals (69 dagen) en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (71 dagen) moesten we dan weer iets langer geduld hebben.

Tweede helft van januari?

Door het gigantische succes van Black Panther: Wakanda Forever lijkt de kans groot dat Disney beslist om de film relatief lang exclusief in de cinema te vertonen. Als we uitgaan van een wachtperiode van 65 dagen of meer zullen we dus moeten wachten tot de tweede helft van januari.

Toch bestaat de kans ook dat Disney beslist om te proberen al tijdens de feestdagen te scoren op zijn streamingdienst met Black Panther: Wakanda Forever. Daarmee zou het in deze drukke periode de concurrentie met Netflix nog wat verder opdrijven. Om een idee te geven: 46 dagen na de Belgische cinemarelease is het Kerstmis.

Meer
Lees meer...