‘Black Panther: Wakanda Forever’ is nu te zien in de bioscoop

Het is zover. Vanaf vandaag kan je in de bioscoop terecht voor Black Panther: Wakanda Forever. In de film staat het overlijden van T’Challa centraal, maar moet het land Wakanda ook beschermd worden van nieuwe gevaren. Ook een nieuwe antiheld doet zijn intrede.

Vandaag, op 9 november, komt de nieuwste Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever uit in de zalen. Die film maakt een einde aan Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Er wordt veel van de film verwacht, vooral omdat de eerste film zo een gigantisch succes was. Bij de critici zijn de meningen verdeeld, maar de meeste fans spreken nu al van een schot in de roos.

Eerbetoon

Een eerbetoon en tegelijkertijd ook het begin van een nieuw tijdperk, dat is wat de nieuwe Black Panther-film moest worden. Wakanda Forever is het vervolg op de origin-film van de superheld uit 2018. Daarin schitterde acteur Chadwick Boseman als het hoofdpersonage. De reacties op die film waren overweldigend, waardoor Marvel al snel besliste dat er een vervolg zou komen.

Maar dat vervolg zag er uiteindelijk anders uit dan verwacht. In 2020, toen de komst van een sequel al was bevestigd, stierf acteur Boseman aan kanker. Dat betekende dat de makers alles over een andere boeg moesten gooien. Regisseur Ryan Coogler twijfelde even aan zijn toekomst als regisseur, maar ging uiteindelijk toch door met het project. Juist omdat hij een eerbetoon wou maken aan zijn overleden vriend.

Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever gaat in de eerste plaats over een land in rouw voor hun koning. In verschillende trailers was al te zien hoe Wakanda samenkomt om hun koning T’Challa (Boseman) op meerdere manieren te herdenken. Daarnaast moet zijn familie natuurlijk ook op zoek naar een opvolger voor de troon én een nieuwe Black Panther.

Wanneer er een nieuw gevaar dreigt, moet T’Challa’s familie het verdriet aan de kant schuiven om het land te redden. Dat gevaar komt er in de vorm van Namor The Sub-Mariner (Tenoch Huerta), die een gooi zal proberen doen naar het koningschap. De opvolger van Black Panther zal dus snel moeten handelen om het volk te beschermen.

(Her)bekijk de trailer van Black Panther: Wakanda Forever hier:

Black Panther: Wakanda Forever is nu te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...