‘Black Panther: Wakanda Forever’ krijgt enthousiaste eerste reacties: “Beste van Marvel in jaren”

Binnen twee weken, op 9 november, komt de nieuwste Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever uit in de zalen. Die film maakt een einde aan Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Dat betekent natuurlijk ook dat er hoge verwachtingen rond zijn. Vooral omdat de eerste film zo een gigantisch succes was. Enkele critici konden de film al zien en uit hun reacties blijkt alvast dat de film een schot in de roos is.

Marvel Studios lijkt zijn nieuwe goudhaantje beet te hebben. Hoewel Black Panther: Wakanda Forever pas binnen twee weken officieel uitkomt, zijn de eerste recensies toch al binnen. En die zijn louter positief. Volgens de meesten is de film een prachtig eerbetoon aan de overleden acteur Chadwick Boseman en is het het beste project van Phase 4 van het MCU.

Black Panther

Een eerbetoon en tegelijkertijd ook het begin van een nieuw tijdperk, dat is wat de nieuwe Black Panther-film moet worden. Wakanda Forever is het vervolg op de origin-film van de superheld uit 2018. Daarin schitterde acteur Chadwick Boseman als het hoofdpersonage. De reacties op die film waren overweldigend, waardoor Marvel al snel besliste dat er een vervolg zou komen.

Maar dat vervolg zag er uiteindelijk anders uit dan verwacht. In 2020, toen de komst van een sequel al was bevestigd, stierf acteur Boseman aan kanker. Dat betekende dat de makers alles over een andere boeg moesten gooien. Regisseur Ryan Coogler twijfelde even aan zijn toekomst als regisseur, maar ging uiteindelijk toch door met het project. Juist omdat hij een eerbetoon wou maken aan zijn overleden vriend.

Wakanda Forever

Dat eerbetoon zit er nu aan te komen. Black Panther: Wakanda Forever gaat in de eerste plaats over een land in rouw voor hun koning. In verschillende trailers was al te zien hoe Wakanda samenkomt om hun koning T’Challa (Boseman) op verschillende manieren te herdenken. Daarnaast moet zijn familie natuurlijk ook op zoek naar een opvolger voor de troon én een nieuwe Black Panther.

Wanneer er een nieuw gevaar dreigt, moet T’Challa’s familie het verdriet aan de kant schuiven om het land te redden. Dat gevaar komt er in de vorm van Namor The Sub-Mariner (Tenoch Huerta), die een gooi zal proberen doen naar het koningschap. De opvolger van Black Panther zal dus snel moeten handelen om het volk te beschermen. Wie die opvolger wordt, is nog niet officieel bekend. Maar uit verschillende trailers valt af te leiden dat het hoogstwaarschijnlijk zus Shuri (Letitia Wright) zal worden.

Reacties

Het publiek zal binnen twee weken officieel te weten komen hoe het verhaal verdergaat, maar voor sommige journalisten en kenners is dat geen geheim meer. Zij waren namelijk aanwezig bij de grote première van de film in Hollywood gisterenavond. Dat betekent ook meteen dat de eerste recensies vandaag al online staan en dat er een eerste mening is gevormd.

Die eerste recensies zijn alvast gigantisch positief. Op sites als Rotten Tomatoes en IMDb zijn er nog geen ratings te zien, maar via Twitter en recensies gaven journalisten al uitgebreid hun mening. Een journalist van The Hollywood Reporter noemt de film “het krachtigste wat Marvel al heeft gemaakt”, terwijl Variety het over “een visueel meesterwerk” heeft.

Bekijk hier enkele reacties op Twitter:

Black Panther: Wakanda Forever is vanaf 9 november te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...