‘Black Panther’-regisseur stopte bijna met carrière na dood Chadwick Boseman

De release van Black Panther: Wakanda Forever komt nu echt dichterbij. Dat betekent ook dat de cast en crew meer en meer beginnen opdraven in verschillende interviews. In die interviews gaat het natuurlijk vaak over het verlies van acteur Chadwick Boseman en de impact daarvan. Bij regisseur Ryan Coogler was die impact enorm, hij besloot namelijk bijna om zijn carrière stop te zetten.

Op woensdag 9 november komt Black Panther: Wakanda Forever uit. Naar die film wordt al een lange tijd uitgekeken, vooral omdat het de eerste film zal zijn over Wakanda sinds het overlijden van acteur Chadwick Boseman in 2020. Dat overlijden heeft een grote invloed gehad op zowel de komende film, als de carrières van iedereen die aan de film meewerkt. In een recent interview met The Economic Times vertelt regisseur Ryan Coogler over zijn ervaring.

Exit

In 2018 kwam de eerste film uit, waarin acteur Chadwick Boseman schitterde als Black Panther. Hij was later ook nog te zien in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Op dat moment lag de komst van een tweede solofilm al vast, maar in augustus 2020 overleed Boseman aan de gevolgen van kanker.

Zijn dood had een grote invloed op Hollywood, het Marvel Cinematic Universe en de volledige cast en crew van Black Panther. Het verhaal werd aangepast en de film zal nu een mooi eerbetoon aan de acteur worden. Maar toch had regisseur Ryan Coogler er bijna de stekker uitgetrokken. “Ik stond op het punt om uit de entertainmentbusiness te stappen en nooit nog een film te maken. Zeker geen Black Panther-film, omdat het gewoon te veel pijn deed”, vertelde hij aan The Economic Times.

Uiteindelijk besloot Coogler de film dus wel te maken en ook zijn carrière niet op te geven. “Ik dacht toen aan alle gesprekken die ik met Chadwick (Boseman, red.) heb gehad juist voor zijn dood. En toen besefte ik dat ik moest blijven doorgaan. Voor hem.” En zijn eerste resultaat zal dus vanaf 9 november te zien zijn in de bioscoop.

Bekijk de trailer van Black Panther: Wakanda Forever hier:

Meer
Lees meer...