‘Black Panther: Wakanda Forever’: Maak kennis met de nieuwe antiheld Namor

De aankomende Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever introduceert niet alleen de opvolger van T’Challa als nieuwe Black Panther, maar ook een andere nieuwe superheld. Het gaat om Namor (Tenoch Huerta), de leider van het onderwatervolk Talokan, die zich genoodzaakt ziet om aan land te komen in Wakanda.

Minder dan een week voor de release van Black Panther: Wakanda Forever wordt er vooral uitgekeken naar hoe de film zal omgaan met de dood van T’Challa. Die rol werd in de eerste film uit 2018 namelijk gespeeld door Chadwick Boseman, die twee jaar later overleed. Hij was de superheld Black Panther himself en dus stond Marvel Studios voor een moeilijke beslissing. Ze beslisten al snel om het personage niet te hercasten, maar T’Challa ook in de sequel te laten sterven. In Black Panther: Wakanda Forever zal het Afrikaanse land Wakanda op zoek moeten naar een nieuwe leider, een nieuwe Black Panther.

We krijgen in Black Panther: Wakanda Forever dus al minstens een min of meer nieuwe superheld te zien. Maar er maakt ook een volledig nieuwe superheld zijn intrede in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Het gaat om Namor, de leider van het mysterieuze onderwatervolk Talokan.

Tenoch Huerta als Namor

Omdat T’Challa aan het einde van Black Panther op een conferentie van de Verenigde Naties het ware bestaan van Wakanda onthult, brengt hij ook Talokan in gevaar. Daardoor ziet Namor zich genoodzaakt naar de oppervlakte te komen. Daar heeft hij hetzelfde doel als de leiders van Wakanda, namelijk hun volk beschermen voor indringers. Alleen verschillen de manieren waarop ze dat willen doen wel grondig.

Acteur Tenoch Huerta (Narcos: Mexico) ziet Namor dan ook als een soort antiheld. Hij omschrijft zijn personage in Entertainment Weekly als “een beetje een klootzak, een beetje romantisch en gewoon ongelooflijk krachtig”. De 41-jarige Mexicaanse acteur moest voor zijn rol niet alleen de taal van de Maya’s leren, maar ook leren zwemmen. Hij ziet het echter als een eer om een personage te spelen dat zorgt dat zijn roots gerepresenteerd zijn in het MCU.

Maak hier kennis met Namor uit Black Panther: Wakanda Forever:

Zo denkt acteur Tenoch Huerta over zijn rol als Namor in het MCU:

Black Panther: Wakanda Forever is vanaf 9 november 2022 te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...