‘Black Panther: Wakanda Forever’ breekt box-officerecord voor november

Sinds vorige week is Black Panther: Wakanda Forever in de zalen te zien. En heel wat mensen zaten duidelijk al lang te wachten op de release van de Marvelfilm want hij heeft al meteen een record te pakken.

Black Panther: Wakanda Forever is opnieuw een schot in de roos voor Marvel. De film verscheen vorige week in de zalen en lokte fans al massaal naar de cinema.

Box-officerecord

De tweede film van Black Panther bracht in zijn openingsweekend 180 miljoen dollar (174,16 miljoen euro) op in de Verenigde Staten. Daarmee breekt het het record voor hoogste box-office in november. Dat record stond tot op heden op naam van The Hunger Games: Catching Fire uit 2013. De tweede film uit de Hunger Games-franchise bracht in z’n openingsweekend 158 miljoen dollar (152,88 miljoen euro) op.

Black Panther: Wakanda Forever moet daarnaast maar één film voorlaten wanneer we kijken naar de box-officecijfers van dit jaar. Enkel Doctor Strange in the Multiverse of Madness deed in 2022 beter met 187,4 miljoen dollar (181,32 miljoen euro) in het openingsweekend.

Ook internationaal is Black Panther: Wakanda Forever een succes. In de 55 landen waarvan cijfers bekend zijn, haalde de film in totaal 150 miljoen dollar (145,14 miljoen euro) op. Dat brengt het totaal nu al op 330 miljoen dollar (319,3 miljoen euro). Ook bij de critici doet Black Panther: Wakanda Forever het overigens uitstekend. Zo haalt de film een score van 84 procent op RottenTomatoes op basis van 324 reviews. Het publiek geeft de film zelfs 95 procent.

Bekijk hier nog eens de trailer van Black Panther: Wakanda Forever:

Lees hier onze recensie van Black Panther: Wakanda Forever.

Meer
Lees meer...