‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ is volgens Benedict Cumberbatch “engste Marvelfilm ooit”

Sinds woensdag 4 mei kan je in de bioscoop naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness gaan kijken. Die film is een vervolg op Doctor Strange en nog een groot aantal andere Marvelprojecten. Eerder liet regisseur Sam Raimi al vallen dat het project een groot horrorgehalte zou hebben, en dat wordt nu bevestigd door fans. Ook hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch noemt de film “de engste ooit”.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness zorgt voor het begin van een nieuw tijdperk. De film zou, in tegenstelling tot andere Marvelprojecten, veel enger en heftiger zijn. Dat wordt nu ook bevestigd door heel wat fans online. Ook volgens acteur Benedict Cumberbatch is het de “engste Marvelfilm ooit”. Dat vertelde hij in een interview met Esquire Middle East.

Horror

Marvelfans zullen tijdens Doctor Strange in the Multiverse of Madness versteld staan. Terwijl alle vorige films in de franchise geschikt waren voor een publiek vanaf 13 jaar, lijkt de nieuwste film daar maar nipt bij te kunnen. Volgens velen is de nieuwe Doctor Strange namelijk oprecht eng. In de trailer zagen we al hoe Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) een aantal voertuigen doormidden sneed en hoe ook een aantal zombies hun intrede doen.

Daarmee wordt alvast aangetoond dat de nieuwe film niet voor kleine kinderen is. Al is de minimumleeftijd voor het zien van de film niet verhoogd. Toch raden heel wat fans anderen aan om hem niet met hun kinderen te gaan kijken. Er zouden namelijk heel wat jump scares en lugubere momenten inzitten. Op dat moment zou de film net de grens met horrorfilm niet overschrijden.

Ook volgens acteur Benedict Cumberbatch is dat het geval. In een interview liet hij weten dat de film oprecht eng is. “Ik denk dat het de engste Marvelfilm aller tijden is. Maar het is wel nog steeds niet vergelijkbaar met films als The Shining“, klonk het. “Het is alleszins donkerder en minder toegankelijk voor een jonger publiek dan alle voorgaande projecten.”

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is nu te zien in de bioscoop. Bekijk de trailer hier:

Meer
Lees meer...