‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ vanaf vandaag te zien in de bioscoop

Het is zover. Vanaf vandaag, 4 mei 2022, is de nieuwste Marvelfilm Doctor Strange in the Multiverse of Madness te zien in de Belgische bioscopen. De release van de film staat al een aantal maanden enorm in de belangstelling en nu is het dus eindelijk tijd om te zien of het de hype waard is. Een aantal eerste reacties beloven alvast dat het spannend zal worden.

Vanaf vandaag kan je in de bioscoop gaan kijken naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Dat is de tweede solofilm van het personage Stephen Strange (Benedict Cumberbatch). In tegenstelling tot de eerste Doctor Strange-film bevat deze wel nog veel meer andere personages uit het Marvel Cinematic Universe en ver daarbuiten.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Fans van Marvel kunnen hun hart weer ophalen. Vanaf vandaag is er weer een nieuwe film om van te genieten, en het is niet de minste. Na lang wachten kan je eindelijk gaan kijken naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Die film is na Spider-Man: No Way Home misschien wel hét project waar het meest werd naar uitgekeken. Of hij ook alle verwachtingen zal inlossen, dat valt nog af te wachten. Maar uit de eerste reacties online kunnen we alvast afleiden dat die een bommetje nalaat in het Marvel Cinematic Universe.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness speelt zich, zoals de naam al doet vermoeden, af in verschillende universums. In de laatste Spider-Man-film zagen we hoe Strange door een mislukte spreuk de multiverse niet meer kon tegenhouden. Dat is het beginpunt van de nieuwe Doctor Strange-film, waardoor we waarschijnlijk ook heel wat onverwachte personages te zien zullen krijgen. Wie dat zijn, dat valt nog af te wachten. Maar er was wel al duidelijk sprake over de terugkeer van Professor X (Patrick Stewart) en de Illuminati.

Reacties

Een aantal mensen kregen al de kans om de nieuwe Doctor Strange te gaan bekijken. Daardoor konden sommigen het ook alvast niet laten om hun eerste reacties te delen op sociale media. Zoals altijd zijn de meningen verdeeld, maar tot nu toe haalt de film wel een score van 81 procent op Rotten Tomatoes. In de loop van deze week volgt de release in alle andere landen. Behalve in Saoudi-Arabië, want daar wordt de film verbannen omdat er een lesbisch personage in zit.

Zonder spoilers vrij te geven, lieten een aantal kijkers en fans ook al weten dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness een bepaald horrorgehalte heeft. Vooral naar het einde toe zou de film de gebruikelijke doelgroep een beetje achter zich laten. Velen waarschuwen dan ook al om de film niet met kleine kinderen te gaan kijken.

Bekijk de trailer hier:

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is vanaf vandaag, 4 mei 2022, te zien in de bioscoop.

Meer
Lees meer...