Ga je binnenkort naar ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’? Bekijk dan zeker eerst deze Marvelprojecten

Binnen twee weken is het al zover. Op 4 mei 2022 komt Doctor Strange in the Multiverse of Madness eindelijk uit in de Belgische zalen. De film wordt zonder twijfel één van de populairste releases van 2022, want Kinepolis lanceerde zelfs al een presale. De nieuwe Doctor Strange belooft alvast spannend en groots te worden, maar toch moet je een aantal voorgaande projecten gezien hebben om mee te zijn. Wij zetten ze alvast voor jou op een rijtje.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness wordt een van de grootste Marvelreleases ooit. Vanaf 4 mei is de film met acteur Benedict Cumberbatch in de hoofdrol bij ons te zien. Maar vooraleer je gaat kijken, moet je toch al een aantal projecten gezien hebben om mee te zijn met het hele multiverse-gebeuren. Hier zijn alvast vijf films of series die je moet gezien hebben.

Doctor Strange

Bron: Marvel Studios

Natuurlijk staat de eerste Doctor Strange-film bovenaan dit lijstje. Om te begrijpen wie Stephen Strange is en hoe hij een superheld/tovenaar is geworden, moet je deze film gezien hebben. Het neemt je ook voor de eerste keer in de Marvelgeschiedenis mee door verschillende dimensies en laat je kennismaken met heel wat personages die ook in de film zullen terugkeren.

WandaVision

Bron: Marvel Studios / AP (via Isopix)

Het tweede belangrijkste project is een volledige serie. Het gaat over WandaVision, de allereerste Marvelreeks die werd uitgezonden op Disney+. Daarin zagen we hoe Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) probeerde om haar eigen leven terug te krijgen, inclusief Vision en een eigen gezin.

Op het einde van de reeks verandert Wanda voor het eerst in Scarlett Witch. Haar zullen we ook terugzien in de film. En ook haar tweeling zal alvast te zien zijn in een droom. Het lijkt ons dus geen slecht plan om ook haar gedachtegang beter te leren kennen.

What If?

Bron: Marvel Studios

Deze keer gaat het niet om de volledige serie. What If? is een animatiereeks die vorig jaar, in 2021, te zien was op Disney+. Daarin volgden de makers elke week een ander scenario. Zo zagen we hoe het universum er had uitgezien als T’Challa Star-Lord was geworden, als Killmonger Tony Stark had gered, enzovoort. Er was ook een volledige aflevering over Doctor Strange en zijn variant. Het is die aflevering, nummer 4, dat belangrijk is voor de film. Daarin zien we namelijk al de variant van Strange, die we ook in de film te zien zullen krijgen.

Loki

Bron: Marvel Studios / AP (via Isopix)

Om iets meer te snappen over het bestaan van varianten, verwijzen we graag naar de serie Loki. Daarin werd voor het eerst verwezen naar het bestaan van andere universums en hoe die kunnen doorbroken worden. Daarnaast zien we ook voor het eerst verschillende varianten van één personage. Dat fenomeen zal ook terugkeren in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Spider-Man: No Way Home

Bron: Sony Entertainment/ Marvel Studios

Als laatste raden we Spider-Man: No Way Home aan. Die film is eigenlijk een beetje de start van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Stephen Strange probeert Spider-Man namelijk te helpen door een bepaalde spreuk op de wereld los te laten. Maar wanneer die mislukt, breekt de wand tussen het universum waar ze in leven en andere universums. Daardoor komen ook de slechteriken van andere plekken naar het MCU.

Op het einde is te zien hoe Strange mensen en wezens uit andere universums probeert tegen te houden. Maar iets in ons denkt dat dat niet helemaal gelukt zal zijn. Hoe zich dat vertaald in de komende Doctor Strange-film, dat valt af te wachten. Maar met het zien van deze vijf projecten kan je zonder twijfel mee met het verhaal.

Bekijk de trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness hier:

Meer
Lees meer...