Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: superheldenreeks ‘Jupiter’s Legacy’, Italiaanse misdaadreeks ‘ZeroZeroZero’, films ‘Monster’ en ‘The King Of Staten Island’ en de docu ‘QT8’ over Quentin Tarantino


We staan voor de heropening van de terrasjes en we wensen alle horeca-uitbaters droog weer en veel zonneschijn toe. Moest het toch pijpenstelen regenen dan kunnen we nog altijd een maaltijd afhalen en ons voor onze televisie nestelen. Er is immers weer heel veel nieuws te streamen deze week.

Series

Bij de series heel veel superhelden, zo wordt ook de nieuwe superheldenreeks Jupiter’s Legacy gelanceerd op Netflix. Jupiter’s Legacy maakt deel uit van Millarworld, een reeks superheldenverhalen van Mark Millar waarop Netflix de rechten heeft verworven. Het lijkt er dus op dat Netflix gestaag werkt aan een eigen stal superhelden, maar of er daarmee de concurrentie zullen kunnen aangaan met mastodonten als DC en Marvel valt nog af te wachten.

Het verhaal draait rond een nieuwe generatie jonge superhelden die staan te popelen om hun waarde te bewijzen. Hun ouders houden er immers na bijna een eeuw bescherming te hebben geboden aan de wereld mee op. De jongeren worstelen met de torenhoge verwachtingen die de wereld tegenover hen koestert, als gevolg van de publieke reputaties van hun ouders. Ook leggen de jongeren voor zichzelf de lat erg hoog. De eerste recensies hebben het over een rommelige reeks, maar er zijn vast mensen genoeg die dat voor zichzelf willen vaststellen.

Voor een nieuwe seizoen van Marvel-reeks Agents Of S.H.I.E.L.D. kan je dan weer op Disney+ terecht. Daar is nu het zesde seizoen van de reeks toegevoegd. Intussen is ook het zevende en laatste seizoen van de reeks al afgelopen, maar tot nu toe waren seizoen zes en zeven nog nergens te vinden in België. Het is nu dus nog steeds wachten op dat laatste seizoen, maar de 13 afleveringen van seizoen 6 staan wél te wachten, net als alle voorgaande seizoenen.

Naast fans van superhelden en Marvel komen ook de Star Wars-fans aan hun trekken. In de voorbije week viel immers de 4e mei en met de slogan “May the 4th be with you” is deze dag beter bekend gaan staan als Star Wars-dag. Die dag heeft Disney afgewacht om op Disney+ Star Wars: The Bad Batch te lanceren, een nieuwe animatiereeks die volgt op Star Wars: The Clone Wars, de animatiereeks die vorig jaar na zeven seizoenen tot een einde kwam. Momenteel staan al twee afleveringen te wachten. De eerste is een extra groot cadeau en duurt een heerlijke 74 minuten lang. Daarnaast kwamen ook nog andere leuke extra’s aanvliegen, zoals ook een korte special van The Simpsons die helemaal rond Maggie draait.

Een verrassing op Netflix is de Amerikaans-Italiaanse misdaadreeks ZeroZeroZero. Vorig jaar was de serie al op Canvas te zien, maar wie ze daar gemist heeft, kan de reeks die de reis van een cocaïnezending volgt nu inhalen. De bekende koppen in de reeks zijn die van Gabriel Byrne, Andrea Riseborough en Dane DeHaan.

Momenteel loopt op Canvas de erg knappe minireeks It’s A Sin. Daarin worden we meegenomen naar het begin van de jaren tachtig. De levens van Ritchie, Roscoe en Colin kruisen elkaar wanneer ze samen een appartement huren in Londen, maar de dreiging van het AIDS-virus is nooit veraf. De reeks is gepend door Russel T. Davies, die onder andere ook de briljante reeks Years And Years schreef. In de hoofdrol herkent u Olly Alexander, de frontman van de band Years & Years. Of hoe mooi toeval kan zijn. De vijf afleveringen van It’s A Sin zijn nu te bekijken via VRT Nu.

Binnenkort mogen we het tweede seizoen van War Of The Worlds verwelkomen op Disney+. Tot die tijd kunnen we het doen met Colony, dat ook draait om een invasie van buitenlands leven. Colony speelt zich af in een nabije toekomst en centreert zich op een familie onder leiding van Will Bowman en Katie Bowman uit Los Angeles. Het gezin moet moeilijke beslissingen nemen om een balans te vinden tussen bij elkaar blijven en overleven. De drie seizoenen zijn nu op Netflix te bekijken, het derde seizoen (dat al uit 2018 dateert) is voor het eerst te bekijken.

Nog op Netflix is nu ook het tweede seizoen van Selena: The Series te vinden. Selena: The Series is geen dramabewerking van het leven van Selena Gomez, maar wel van dat van Selena Quintanilla. Zij was ons tot op heden onbekend, maar in het Latijns-Amerikaanse gedeelte van de wereld blijkt de zangeres een waar icoon. Ze won onder andere een Grammy en kreeg een ster op de Hollywood Walk Of Fame. Het sprookje kwam ten einde toen de zangeres op 31 maart 1995 werd doodgeschoten in een hotelkamer door de manager van haar fanclub en beste vriendin Yolanda. Het tweede seizoen over het leven van de zangeres volgt amper een half jaar na de lancering van het eerste seizoen.

Op Streamz raden we dan weer de nieuwe misdaadreeks Coyote aan, al was het maar om nog eens op de kop van Michael Chiklis uit The Shield (al afgelopen sinds 2008) te kunnen zien. In Coyote speelt hij Ben Clemens, een agent bij de grenspatrouille die na 32 jaar carrière dicht bij zijn pensioen staat. Dan ontdekt hij een ondergrondse tunnel die wordt gebruikt om goederen van de zwarte markt vanuit Mexico de Verenigde Staten binnen te smokkelen. Al snel bevindt hij zich in het vizier van het criminele meesterbrein dat hij het grootste deel van zijn carrière heeft geprobeerd te pakken te krijgen.

Op Star (Disney+) tot slot zijn alle vijf seizoenen van Angel te vinden. Angel is de spin-offreeks van Buffy The Vampire Slayer die in 1999 van start ging. Angel is de naam van de vampier Angelus die onder schuldgevoelens en berouw gebukt gaat over zijn daden als vampier. Om zijn slechte daden goed te maken, gaat hij aan de slag als privédetective in Los Angeles, gespecialiseerd in occulte zaken.

Nieuwe films

Op Streamz+ willen we je met veel plezier doorverwijzen naar The King Of Staten Island, de meest recente film van Judd Apatow die nooit tot in onze cinemazalen geraakt is. De film draait rond Scott die zijn vader verloor op zevenjarige leeftijd. Nu hij in zijn twintiger jaren is aangekomen, brengt hij zijn tijd door met drugs, hangt hij wat rond met zijn vrienden en papt sporadisch aan met een jeugdvriendin. Wanneer zijn moeder begint te daten met een luidruchtige brandweerman, het beroep dat zijn vader tevens beoefende, zet dit een kettingreactie in gang.

De Poolse film Corpus Christi is ook toegevoegd aan Streamz+. Vorig jaar werd deze prent nog genomineerd voor een Oscar en dat was niet meer dan terecht. Zelf hebben we ook erg genoten van het verhaal van de jonge Daniel die het verlangen heeft om priester te worden, maar niet toegelaten kan worden tot een seminarie wegens zijn stevige strafblad. Door omstandigheden ziet hij dan toch de kans om de plaats van een echte priester in te nemen. Een priesterschap dat weliswaar begint met een leugen geeft Daniel de kans om veel goeds te doen. Tot het weer helemaal mis loopt, uiteraard.

Op Netflix kunnen we vanaf nu Monster bekijken, een film uit 2018 die nog is opgepikt door de streamingdienst. Die draait rond Steve Harmon, een 17-jarige student en aspirant filmmaker. Hij raakt betrokken bij een overval waar een moord gepleegd wordt. Al snel staat hij bekend als een “monster” en wordt aangeklaagd voor moord, een misdaad waarvan hij zegt dat hij die niet gepleegd heeft. Wat volgt is een complexe juridische strijd om zijn onschuld te bewijzen.

Nog interessant en nieuw op Netflix is de Duitse film Und Morgen Die Ganse Welt. Die draait rond Luisa, een twintigjarige vrouw die zich bij een Duitse splintercel van Antifa aansluit. In deze antifascistische beweging ontmoet ze Alfa, een van Antifa’s voortrekkers, en al snel kweekt de geëngageerde gevoelens voor hem. Omdat ze indruk op hem wil maken, laat Luisa zich gewillig meeslepen. Tot ze op een punt komt waarop haar groepering het oprukkende Duitse neonazisme met gewild wil bestrijden. De film was op Film Fest Gent 2020 te bekijken en is nu opgepikt door Netflix.

Oudere films

Heel wat spektakelfilms tussen de oudere titels. Zo kan je de Lord Of The Rings-trilogie bekijken op Netflix en zijn ook The Dark Knight en The Dark Knight Rises aan het aanbod toegevoegd, waardoor nu ook de hele Batman-trilogie van Christopher Nolan op Netflix beschikbaar is. Daarnaast is het ook smullen van Spider-Man: Homecoming en van John Wick 2 op datzelfde Netflix.

Wie Leonardo DiCaprio nog eens bezig wil zien in The Great Gatsby, de spektakelfilm van Baz Luhrmann met onder andere Jack White op de soundtrack, kan terecht bij Amazon Prime. Daarnaast zijn ook nog een aantal publiekslievelingen aan Netflix toegevoegd: Juliette Binoche en Johnny Depp zijn te zien in Chocolat, Tom Hanks zet één van zijn meest iconische rollen neer in Forrest Gump, jeugdnostalgie is er in The Goonies (Amazon Prime) en Platvoet En Z’n Vriendjes (The Land Before Time in het Engels, op Netflix), twee jeugdparels uit de jaren 80.

Comedy

Van Platvoet is het een kleine stap naar de comedian Xander De Rycke. In 2018 organiseerde De Rycke immers een vertoning in de Gentse Sphinx Cinema. Op het programma stond The Land Before Time en dat was zo een groot succes dat er een extra vertoning van de film georganiseerd werd.

Maar vandaag leven we in het jaar 2021 en heeft Xander De Rycke een nieuwe Houdt Het Voor Bekeken-special gemaakt die exclusief te bekijken is op Streamz. Hierin fileert hij het – zeer beperkte – filmaanbod in het coronajaar en staat hij ook nog een keer stil bij wat er de afgelopen tijd allemaal op televisie te zien was.

Docu

Liefhebbers van regisseur Quentin Tarantino – en ze zijn met veel – mogen niet aarzelen om zich naar Streamz+ te haasten voor de documentaire QT8: The First Eight. De documentaire werpt een blik op de eerste 21 jaar en acht films van de carrière van Quentin Tarantino. Middels gesprekken met frequente medewerkers, vrienden en collega-filmmakers, komt naar boven hoe het is om te werken met de schrijver/regisseur en deel uit te maken van zijn unieke, maar vaak controversiële proces. Een proces dat iconische films als Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Inglourious Basterds en Django Unchained heeft opgeleverd. Onder andere Samuel L. Jackson, Eli Roth, Christoph Waltz, Kurt Russell, Jamie Foxx en Bruce Dern komen aan het woord.

Meer films over film op Streamz+ in You Don’t Nomi. In deze film wordt stilgestaan bij Paul Verhoevens cultfilm Showgirls (te zien op Amazon Prime, enkel met Franse ondertitels) uit 1995, het hoofdpersonage uit die film heette Nomi. Die film werd op zijn zachtst gezegd niet goed ontvangen. Sindsdien is de film echter een tweede leven gaan leiden als cultklassieker. Deze docu doet uit de doeken hoe het zo ver is gekomen. De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven ligt nu opnieuw onder vuur voor zijn nieuwe film Benedetta. Die film plaats een 17e-eeuwse non in een erotische context. De film zal voor het eerst te zien zijn op het Cannes Festival later dit jaar.

Hierboven haalden we al aan dat de Lord Of The Rings-trilogie opnieuw op Netflix te bekijken is. Wie zich afvraagt wat regisseur Peter Jackson sindsdien zoal gedaan heeft: zijn knappe documentaire They Shall Not Grow Old (2018) is vanaf nu ook op Netflix te zien. De regisseur geeft in deze film een nieuw inzicht op de menselijke ervaring van het leven aan het front. Oude beelden uit archieven van oorlogsmusea zijn digitaal bewerkt en ingekleurd, waardoor men het akelige gevoel heeft dat de beelden recentelijk zijn opgenomen.

Afsluiten doen we met een nieuwe dosis true crime. De vierdelige docureeks The Sons Of Sam: A Descent Into Darkness, nieuw op Netflix, komt weer tegenmoet aan de wensen van de fans van het genre en zoomt in op een schutter die in de jaren 1976 en 1977 de straten van New York onveilig maakte. Hij schoot er willekeurige koppels en vrouwen dood en stuurde raadselachtige brieven naar de politie waarin hij zichzelf The son of Sam noemde. Deze reeks focust niet op de dader, maar veeleer op diegenen die jacht op hem maakten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…