Nieuw te streamen deze week: ‘Search Party’, ‘The White Lotus’ en ‘Schmigadoon!’ zijn nieuw, ‘Never Have I Ever’ en ‘Why Women Kill’ gaan verder

Na een week als de deze zijn we er nog meer van bewust hoe dankbaar we mogen zijn voor de rust van een huis, een thuis, een zetel en een hoofd dat met niets anders bezig hoeft te zijn dan na te denken over welke serie we als volgende zullen opzetten. Het is goed om daar af en toe bij stil te staan, maar verder willen we ook toch ook weer gewoon de tips van deze week belichten.

Series

Want het zou zonde zijn om je niet te wijzen op Search Party, waarvan zopas de twee eerste seizoenen aan Streamz zijn toegevoegd. De andere twee en het aangekondigde vijfde seizoen volgen later, maar zullen ook op Streamz te zien zijn. Dat maakt ons blij, want na zelf de eerste paar afleveringen te hebben bekeken kunnen we zeggen: het is lang geleden dat we zo een scherpe en originele serie zagen.

Search Party draait rond een aantal jongeren die elkaar kennen sinds de universiteit. Wanneer Chantal verdwijnt, een meisje dat samen met hen studeerde maar dat ze maar vaag kenden, wordt vooral Dory daar erg door aangegrepen. Kort na haar verdwijning denkt Dory zelfs dat ze Chantal gezien heeft. Het groepje besluit een zoektocht te organiseren.

Ook op Streamz wordt nu al de eerste aflevering van het tweede seizoen van Why Women Kill aangeboden. Waar het eerste seizoen van de anthology-reeks zich in drie tijdperken afspeelde, blijven we nu het gehele seizoen in het jaar 1949. Daar maken we kennis met Alma, een doodgewone vrouw die ervan droomt om lid te zijn van de exclusieve Garden Club. Ze rekent daarbij op de hulp van haar man, een dierenarts. Samen willen ze heel ver gaan om erbij te kunnen horen. Why Women Kill is het nieuwste succesnummer van Marc Cherry, de bedenker van Desperate Housewives. Op Streamz wordt elke week één aflevering toegevoegd.

Bij Streamz hebben ze een vruchtbare week achter de rug, want ook de nieuwe HBO-reeks The White Lotus is er van start gegaan. Daarin worden verschillende gasten van een tropisch resort geconfronteerd met elkaar en met zichzelf. Vooral de rol van Jennifer Connely wordt geprezen. Elke week wordt een nieuwe aflevering toegevoegd.

Bij AppleTV+ lanceren ze deze week Schmigadoon!, een – hou je vast – musicalreeks van de makers van Despicable Me. In een parodie op musicals uit de jaren 40 spelen Cecily Strong en Keegan Michael Key een echtpaar die tijdens hun vakantie in een bijzonder dorpje aankomen. In Schmigaddoon! denkt immers iedere bewoner dat ze in een musical leven. Er zit wel een addertje onder het gras: Melissa en Josh mogen het stadje pas verlaten als ze de ware liefde gevonden hebben. En dat terwijl zij ervan overtuigd waren dat ze die hadden.

Never Have I Ever op Netflix was één van de aangename verrassingen van 2020, één van de series die ons door de eerste lockdown wist te loodsen. Nu is het tweede seizoen gearriveerd op Netflix, een seizoen waarin Devi geprangd zit in een driehoeksrelatie en waarin er ook een nieuw Indiaas meisje op school arriveert.

https://www.youtube.com/watch?v=qYsnPe8i7OY&ab_channel=NetflixNederland%26Belgi%C3%AB

Over naar Disney+ dan, want daar kan je behalve naar de zes seizoenen van Black-ish nu ook kijken naar de twee spin-offs over de familie Johnson. Van Grown-ish, dat rond Zoey en haar leven op de universiteit draait, zijn de eerste twee seizoenen te zien. De serie blijft doorgaan, want intussen is een vierde (ingekort) seizoen van start gegaan.

De tweede spin-off is Mixed-ish, dat draait rond Rainbow Johnson. Zij vertelt over het opgroeien in een familie van gemengde rassen in de jaren 80. De reeks werd na twee seizoenen stopgezet, maar op Disney+ is nu het eerste van die twee seizoenen te zien, en dat voor het eerst in ons land.

En tot slot heeft ook Amazon Prime nog een komische reeks in de aanbieding, want aan dat platform zijn de eerste vijf (van zes) seizoenen van Superstore toegevoegd. Superstore gaat over een unieke familie van medewerkers in een gigantische winkel. Van heldere nieuwkomers tot ervaren veteranen en van onbenullige vakantiekrachten tot gedreven managers. Samen gaan ze de dagelijkse sleur aan van hondsdolle koopjesjagers, rellen veroorzakende aanbiedingen en slaapverwekkende vormingen.

Nieuwe films

Horror is ongekend populair, dat weet ook Netflix. Daarom dat ze wel te vinden waren voor drie horrorfilms, uitgebracht op drie weken tijd. De trilogie Fear Street is deze week aan haar sluitstuk toe met deze keer – na 1994 en 1978 – een trip naar een veel verder verleden in Fear Street: 1666.

Wie dan nog niet voldoende gebeefd heeft kan gewoon op Netflix blijven hangen voor A Classic Horror Story, een productie uit Italië. Hierin delen vijf carpoolers een camper wanneer ze op een avond tegen een boom belanden. Ze blijken zich in niemandsland te begeven en vinden de weg waarop ze reden niet meer terug. In plaats daarvan stuiten ze op een ondoordringbaar bos met een blokhut te midden van een open plek. Zoals de titel beloofde: A Classic Horror Story.

Op Streamz+ tappen ze uit een heel ander vaatje met het Griekse drama All The Pretty Little Horses (2020). Dat draait rond Aliki die samen met haar echtgenoot Petros en hun vijfjarige zoontje verhuizen van hoofdstad Athene naar een klein appartement in een klein dorpje op het platteland. Petros en Aliki proberen zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden, maar al gauw steken relationele spanningen de kop op: Petros is immers klaar om hun nieuwe leven te omarmen, terwijl Aliki zich er hevig tegen verzet.

Oudere films

Dit jaar wordt in de cinema heel erg ingezet op nostalgie: er is een nieuwe Space Jam-film voor de 90’s-kids en die van de jaren tachtig kunnen dit najaar naar Ghostbusters: Afterlife en Top Gun: Maverick. Wie ter voorbereiding van het nieuwe Top Gun-vehikel het origineel nog eens wil herbekijken: de kaskraker uit 1986 is aan Netflix toegevoegd en is ook nog steeds via Streamz te zien.

Nog op Netflix is The Magnificent Seven (2016), de remake van de westernclassic uit 1960. In deze versie zijn onder andere Chris Pratt en Denzel Washington te paard te zien. Daarin besluiten wanhopige dorpelingen een groep huurlingen in te schakelen om hun dorpje Rose Creek te beschermen tegen goudbaron Bartholomew Bogue.

En tot slot is op Disney+ (Star) Crazy Heart toegevoegd, het mooie drama waardoor Jeff Bridges zich vandaag Oscarwinnaar mag noemen. Bridges speelt Bad Blake, een countryzanger die nog een schim is van wie hij ooit was. Zijn leven speelt zich af tussen concertzalen en goedkope motels en hij probeert, tevergeefs en zonder passie, zijn oude succes over te brengen aan de laatste fans die nog naar zijn optredens komen. Wanneer zijn pad dat van Jean (Maggie Gyllenhaal), een jonge lokale journaliste, kruist, vindt Bad de smaak van het leven terug. Maar alcoholverslaving en zelfdestructie loeren altijd om de hoek.

Docu

De interessantste titels bij de documentaires deze week is op Netflix te vinden. De streamingdienst presenteert een driedelige documentairereeks Naomi Osaka, de tennissuperster – ze is viervoudig Grand Slam-winnares – die aan het begin van de zomer op Roland Garros aankondigde dat ze niet meer met de pers wilde praten op persconferenties. Een storm van kritiek volgde, ze kreeg een boete van de internationale tennisfederatie. Tot Osaka begon te praten over haar mentale welzijn: de superster gaf aan al sinds 2018 – toen ze plots beroemd werd na haar overwinning in de US Open – te worstelen met depressies en met de plotse bekendheid die haar te beurt was gevallen.

Ook op Netflix is het derde seizoen van Explained van start gegaan. Elke week wordt een ander onderwerp ogenschijnlijk simpel onderwerp onder de loep genomen. In de eerste aflevering van het derde seizoen draait het om suiker. Ooit was suiker nodig om te overleven, nu wordt het vooral gezien als een gezondheidsrisico. Valt onze drang naar zoetigheid en een gezond leven te combineren? Elke week wordt een nieuwe aflevering geserveerd.

Ook nieuw op Netflix deze week is Heist, een docureeks in zes delen waarin zes verschillende overvallen worden verbeeld door enerzijds de overvallers aan het woord te laten en anderzijds re-enactments in beeld te brengen. De verhalen lopen uiteen, maar zijn soms ook verrassend. Zo wordt onder andere een vader aan het woord gelaten die de kosten van een adoptieprocedure niet meer kon betalen, of een groep maten die de werelds duurste bourbon wilden stelen.

https://www.youtube.com/watch?v=52TdOMqqeyk&ab_channel=Netflix

Om de week af te sluiten nog een streepje true crime, opnieuw op Netflix te vinden. In Private Network: Who Killed Manuel Buendia? gaan we na – raad eens! – wie er achter de moord zit op Manuel Buendia. Dat was een beroemde Mexicaanse journalist die in 1994 voor zijn kantoor werd neergeschoten. Deze documentaire presenteert verschillende getuigenissen van mensen die de beroemde columnist kenden en blaast nieuw leven in één van de grootste daden tegen de persvrijheid. Het werk van Buendía wordt onder de loep genomen om zijn moord en de banden tussen de politiek en drugshandel te ontrafelen.

Meer
Lees meer...