Nieuw te streamen deze week: nieuwe series ‘The Underground Railroad’, ‘The Flight Attendant’ en ‘Raised By Wolves’, alle afleveringen van ‘New Girl’ en ‘Ferry’, de film rond het personage uit ‘Undercover’

We zijn alweer halverwege mei in 2021 en dus heeft onze “nog te kijken”-lijst alweer stevige vormen aangenomen. Tijd is het meest kostbare goed, dat zal ook deze week niet anders zijn, want het aantal nieuwe titels op de verschillende streamingdiensten die we de moeite vinden, is weer talrijk. Een overzicht!

Series

Er wordt veel verwacht van de nieuwe serie The Underground Railroad op Amazon Prime. Het is de verfilming van het prijswinnende boek van de Amerikaanse Colson Whitehead, die wij twee jaar geleden konden interviewen toen hij zijn nieuwe boek uitbracht. Hij won voor zijn roman The Underground Railroad de National Book Award en de Pullitzer Prize in hetzelfde jaar. De bewerking van het boek naar een serie liet hij vol vertrouwen aan Barry Jenkins over, de cineast die faam maakte met films als Moonlight en If Beale Street Could Talk. Jenkins regisseerde alle afleveringen zelf en schreef er ook vier van de tien.

De miniserie speelt zich af in het Amerika van voor de Burgeroorlog en volgt de jonge zwarte slavin Cora. Zij probeert te ontsnappen van de katoenplantage waar ze is geboren en probeert aan de slavernij te ontsnappen via een ondergronds treinnetwerk. Met Barry Jenkins zit er een cineast in de regiezetel die een geschiedenis heeft binnen de film, maar om dit verhaal goed te kunnen vertellen was het al snel duidelijk dat de verfilming een serie moest worden. De tien afleveringen van deze potentiële serie van het jaar zijn nu reeds allemaal beschikbaar.

Sinds 10 mei zijn er op Streamz ook enkele series en films van HBO Max beschikbaar. In The Flight Attendant speelt Kaley Cuoco haar eerste rol sinds ze afscheid nam van The Big Bang Theory. Ze speelt de stewardess Cassandra Bowden die in Bangkok op een ochtend wakker wordt in het verkeerde hotel, in het verkeerde bed, met een lijk naast haar in bed en geen idee wat er gebeurd is. Bang om de politie te bellen, zet ze haar dag verder alsof er niets gebeurd is en vertrekt ze naar het vliegveld. Wanneer FBI-agenten haar vragen stellen over haar recente overstap naar Dubai, kan ze zich nog steeds niet herinneren wat er gebeurde. De reeks werd genomineerd voor twee Golden Globes, eentje in de categorie voor Beste Televisiereeks (Comedy or Musical) en eentje voor de prestatie van Kaley Cuoco. Een tweede seizoen van de reeks is al aangekondigd en wordt in 2022 verwacht.

Door de naam van Ridley Scott die aan de reeks verbonden is en na de indrukwekkende eerste trailer te hebben gezien, begonnen we uit te kijken naar Raised By Wolves, maar pas nu ruim een half jaar na beëindiging van het eerste seizoen is de reeks ook in België te zien, op Streamz. De reeks draait rond twee androids die de taak hebben gekregen om op een mysterieuze planeet kinderen op te voeden en het menselijke ras een tweede kans te geven. Wanneer de ontluikende menselijke kolonie vernietigd dreigt te worden, leren de androids dat het controleren van de mens een onderschatte en verraderlijke taak is. 

https://www.youtube.com/watch?v=cL8lTzX4ePw&ab_channel=NetflixNederland%26Belgi%C3%ABNetflixNederland%26Belgi%C3%ABGeverifieerd

De minireeksen schieten uit de grond de laatste tijd en op Netflix serveren ze vandaag Halston, een vijfdelige minireeks geproduceerd door Ryan Murphy met Ewan McGregor in de hoofdrol van modeontwerper Roy Halston Frowick. Halston, een gewone hoedenmaker, werd in één klap beroemd toen Jackie Kennedy besloot om één van zijn ontwerpen te dragen tijdens de inauguratie van haar man. Halston vertelt het verhaal van de bliksemsnelle weg naar boven en weer naar beneden van de eerste modeontwerper die een celebrity werd.

https://www.youtube.com/watch?v=Gj2iCJkp6Ko&ab_channel=StreamzStreamz

Bij Netflix is het tijd voor het tweede seizoen voor Love, Death + Robots. Hoewel de serie voorlopig vooral een niche blijkt aan te spreken, werd de reeks wel uitstekend ontvangen. Zo won het eerste seizoen maar liefst 5 Emmy Awards in de animatiecategorieën. Elke aflevering vertelt een nieuw verhaal waarin op één of andere manier liefde, dood en robots een rol spelen. David Fincher is producer van dienst en zocht de verschillende animatietalenten bij elkaar. Dit tweede seizoen telt 8 afleveringen. Wie dat te weinig vindt, kan zich ook nog laven aan de achttien episodes uit het eerste seizoen.

Op Disney+ is dan weer het derde en laatste seizoen van Marvel’s Runaways toegevoegd, een serie van hulu die dus bij ons op Star landt. Runaways volgt een groep van zes tieners die ontdekken dat hun ouders stiekem lid zijn van een super-schurken partij genaamd The Pride. Nadat ze besloten hebben dat ze niet langer veilig zijn in hun eigen huis, gaan de kinderen op de vlucht. Terwijl ze zich verborgen houden voor hun ouders leren de tieners meer over zichzelf en worden ze een eigen familie. Ook seizoen 1 en 2 zijn op Star te vinden.

In de Verenigde Staten is het zevende seizoen van Black-ish op één aflevering na afgelopen. Op Star (Disney+) landt nu het zesde seizoen van de knappe en geëngageerde sitcom rond de familie Johnson. Dit seizoen start met Junior die een carrière najaagt en de sociale media van Migos gaat beheren en Pops die aankondigt dat hij opnieuw gaat trouwen. Ook alle voorgaande seizoenen zijn te bekijken.

En tot slot nog een aankondiging die tot juichen noopt, want nadat de serie rond Jess en haar huisgenoten een tijdje geleden van Netflix verdween, zijn alle seizoenen van New Girl nu opnieuw te bekijken. De zeven seizoenen zijn te vinden via Star, op Disney+.

Nieuwe films

Ook heel wat nieuwe films deze week, met Ferry voorop. De Nederlandse film draait rond het personage dat we kennen uit Undercover, de reeks van Netflix en VRT waar Tom Waes de hoofdrol in speelt. In deze spin-off film krijgen we meer achtergrond bij de personages die gespeeld worden door Frank Lammers en Elise Schaap.

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Ook een nieuwe film op Netflix is The Woman In The Window, een remake van de gelijknamige thriller uit 1944 waarin deze keer Amy Adams de hoofdrol speelt. Zij speelt Anna Fox, een vrouw die te kampen heeft met verschillende angststoornissen. Anna was ooit kinderpsychologe, maar durft na een traumatische gebeurtenis niet meer buiten, woont alleen, en brengt haar dagen door met het kijken naar haar buren. Maar dan aanschouwt ze plots een verontrustende daad van geweld. Het productieproces van de film was getroebleerd: na de testscreenings moesten nieuwe opnames gemaakt worden en werd ook een nieuwe regisseur aangesteld. Of Joe Wright (van onder andere Pride & Prejudice, Atonement en Darkest Hour de film heeft kunnen redden, zal nog moeten blijken.

Het is een productieve week voor Netflix-films, want ook Oxygene is op het platform verschenen. De oude bekende in de hoofdrol is de Franse actrice Mélanie Laurent, die we altijd graag bezig zien. Zij ontwaakt in een cryogene kamer. Ze weet niet meer wie ze is of hoe ze in deze doos, die nauwelijks groter is dan een doodskist, terecht is gekomen. Terwijl de zuurstof langzaam opraakt, moet ze diep in haar geheugen graven naar een manier om aan deze nachtmerrie te ontsnappen. De film wordt aangekondigd als een “claustrofobische sci-fi thriller.

Terug naar Streamz dan, want bij de deal met HBO rond enkele HBO Max-titels zitten ook enkele films. De meest in het oog lopende is Zack Snyder’s Justice League. De langverwachte director’s cut was tot nu toe alleen nog maar te huren via VOD, maar is nu dus ook beschikbaar op Streamz. Een eerste versie van de film verscheen al in 2017, maar volgens de regisseur werd de film verpest door de studio. Hijzelf moest vroegtijdig de productie verlaten door de dood van zijn dochter. Regisseur Joss Whedon werd toen aangetrokken om de film af te werken en reshoots te doen en die kreeg ook het mandaat van de studio om stevig het mes te zetten in de lengte van de film. Nu laat Snyder de film zien zoals hij die destijds al voor ogen had. Het resultaat is een bijna 4 uur durende actiefilm die Batman, Wonder Woman, Superman, Cyborg, The Flash en Aquaman herenigt.

Ook Locked Down was in ons land tot nu toe enkel te zien via VOD, maar komt nu in het aanbod van Streamz terecht. In deze romantische komedie en misdaadfilm staan Linda (Anne Hathaway) en Paxton (Chiwetel Ejiofor) op het punt uit elkaar te gaan, wanneer in Londen een verplichte lockdown wordt afgekondigd. Noodgedwongen slijten de ex-geliefden hun dagen samen thuis. Samenwonen blijkt een uitdaging, maar dankzij poëzie en een flinke dosis wijn komen ze op een verrassende manier weer dichter bij elkaar. Regisseur Doug Liman (van onder andere Mr & Mrs Smith) maakt er een luchtig geheel van, getuige de grappen over onder meer toiletpapier en drank tijdens online meetings.

Op 9 juni mogen de bioscopen de deuren weer openen – hallelujah! – maar wie de releases van vorig jaar gemist heeft, kan die nu beginnen inhalen op Streamz+. Zo was er eind december de romantische komedie Happiest Season, met onder andere Kristen Stewart en Mary Steenburgen. Stewart speelt Abby en die vat het plan op om gedurende de feestdagen haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen bij de familie van haar geliefde. Ze ontdekt echter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie. Harper is zelfs nog niet uit de kast gekomen.

Nog een sympathieke film, daterend uit de zomer van 2020, die nu terug te vinden is op Streamz+ is The High Note. Die draait rond een vrouw (Dakota Johnson) die het wil maken als muziekproducente in Los Angeles. Voorlopig moet ze het echter stellen als assistente van een befaamde Afro-Amerikaanse zangeres en die wordt dan weer gespeeld door Tracee Ellis Ross die we kennen uit Black-ish.

En tot slot is op Streamz+ ook nog The Broken Hearts Gallery terug te vinden, ook daterend van vorig jaar. Deze romcom draait rond Lucy, zij werkt in een kunstgalerij en is op persoonlijk vlak een grote verzamelaar. Als ze door haar vriendje gedumpt wordt, krijgt ze het idee om een verzamelplek voor alle objecten die te maken hebben met haar vroegere liefdes op te zetten.

Amazon Prime heeft dan weer De Oost gemaakt, hun eerste Nederlandse Amazon Prime Original. De Oost speelt zich af in 1946 en verkent het koloniale verleden van Nederland in Nederlands-Indië waar destijds de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog woedde. De Oost zoomt in op Johan, een Nederlandse soldaat die samen met honderdduizend anderen uitgezonden wordt om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. Gaandeweg raakt Johan in de ban van Raymond Westerling, een charismatische legerkapitein. Wanneer de oorlog escaleert en Westerling het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Willen we ook nog graag met stip aanduiden: de Nederlandse jeugdfilm Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess, uit 2019, die nu aan Netflix toegevoegd is. In deze knappe jeugdfilm draait het allemaal om de jonge Sam (Sonny Coops Van Utteren). Hij is met zijn gezin op vakantie, maar kampt met existentiële gedachten. Omdat hij het jongste gezinslid is, is hij tot de conclusie gekomen dat hij dus als laatste zal overblijven, nadat zijn vader, moeder en zijn oudere broer Jorre al overleden zullen zijn. Om zich al voor te bereiden op wat er komen gaat, begint Sam met alleenheidstraining: elke dag van hun vakantie wil hij twee uur langer alleen zijn zodat het alleen-zijn hem later niet meer al te zwaar zal vallen. Maar net dan ontmoet hij Tess (Josephine Arendsen), een bijzonder vreemd meisje dat samen met haar moeder op het eiland woont.

Om de jongsten stil te houden, zijn er ook nog Rio (2011) en Rio 2 (2014), twee animatiefilms van de Blue Sky Animatiestudio die er onlangs mee moesten ophouden. De films die draaien rond de zeldzame Macaw papegaai Blu zijn nu terug te vinden op Disney+.

Docu

We verwijzen je ook graag door naar Streamz voor de documentaire Persona: The Dark Truth Begind Personality Tests die mee overgekomen is van HBO Max naar onze eigen streamingdienst. Deze nieuwe documentairefilm van HBO Max & CNN verkent het onverwachte oorsprongsverhaal van Amerika’s grote obsessie met persoonlijkheidstesten en onthult het intrigerende verhaal achter de wereldberoemde Myers-Briggs-type-indicator. De makers werpen een aantal ethische vragen op zoals de invloed op online datingbijeenkomsten of werkvooruitzichten. Deze oogverblindende docu onthult de diepgaande manieren waarop ideeën over persoonlijkheid onze samenleving hebben gevormd.

En tot slot is er ook nog Money, Explained, een vijfdelige docureeks op Netflix die na seks, ons brein en het coronavirus ook eens dat vreemde geld onder de loep gaat nemen. Er wordt stilgestaan bij oplichterspraktijken en waarom mensen ervoor blijven vallen, kredietkaarten, het Amerikaanse fenomeen studentenleningen, gokken en pensioen.

Meer
Lees meer...