Nieuw te streamen deze week: de nieuwe ‘Vikings’-reeks ‘Valhalla’, de allerlaatste afleveringen van ‘The Walking Dead’, het nieuwe seizoen van ‘De Bunker’ en de nieuwe film ‘The King’s Man’

De gelukzakken onder ons hebben een weekje krokusvakantie. Op Streamz hebben ze aan de kinderen gedacht met de toevoeging van de jeugdfilms Binti en Mijn Vader Is Een Saucisse én animatieklassiekers Antz en Shark Tale, maar eveneens is er er voor de grote mensen een nieuw seizoen van De Bunker, dat maar liefst zés jaar op het schap gelegen heeft. Netflix breidt dan weer het Vikings-universum uit met een nieuwe reeks, tegelijkertijd is The Walking Dead nu écht aan zijn laatste reeks afleveringen toe.

Series

Vikings was zes seizoenen lang een groot succes te noemen voor History Channel, maar nu die reeks tot een einde kwam (ze is nog altijd wel te bekijken op Netflix), is het tijd volgens Netflix om die wereld uit te breiden. Waar Vikings zich afspeelde aan het begin van de Vikingtijd, neemt Vikings: Valhalla ons net mee naar het einde van die tijd, enkele honderden jaren verder. Deze keer draait het om de beroemde IJslandse ontdekkingsreiziger Leif Erikson en zijn halfzus, die niet vertrouwd zijn met plunderingen en overvallen. Maar wanneer christelijke Vikingen Leifs halfzus Freydís Eiríksdóttir aanranden, keert zij zich tegen de christenen, en voert ze als leider van de Oudnoorse religie een opstand tegen het Scandinavische christendom aan. Netflix heeft groot vertrouwen in deze reeks, want er werd al een tweede seizoen besteld nog voor de première van het eerste.

Op Streamz is eindelijk het tweede seizoen van de Vlaamse reeks De Bunker te zien. Die reeks volgt een team van de Antwerpse cel van de Staatsveiligheid die opereren vanuit hun ondergronds hoofdkwartier: de bunker. De reeks bleef jarenlang op het rek liggen omdat de reeks werd opgenomen in 2015 en 2016, net toen er in Europa en ook in ons eigen land verschillende terreuraanslagen plaatsvonden. Doordat de reeks zo lang is blijven liggen, kunnen we ook nog Marc Van Eeghem in deze serie aan het werk zien. Van Eeghem overleed aan het einde van het jaar 2017 aan prostaatkanker. Ook het eerste seizoen van De Bunker is via Streamz nog te bekijken.

Op Disney+ strompelt The Walking Dead naar een einde toe: het tweede deel van het elfde en laatste seizoen is daar begonnen. Nog vijftien afleveringen te gaan – elke maandag één nieuwe – en dan is de serie definitief afgelopen. Dat wil niet zeggen dat daarmee de franchise tot een einde komt, want FOX werkt aan een heel Walking Dead-universum: er is ook nog Fear Of The Walking Dead (6 seizoenen op Amazon Prime Video) en Walking Dead: World Beyond (twee seizoenen op Amazon Prime Video). En vorige week werd aangekondigd dat er ook gewerkt wordt aan een serie die Tales Of The Walking Dead zal gaan heten.

Nieuwe films

De periode tussen films die in de bioscoop lopen en hun streamingrelease wordt nu al even gevoelig korter. Zo komt het dat we nu al naar The King’s Man kunnen kijken, een film die pas in het staartje van het jaar 2021 in de zalen kwam en nu al te bekijken is op Disney+. In de prequel op de Kingsman-films komt de oerdegelijk Britse Orlando Oxford (Ralph Fiennes) een complot op het spoor van een genootschap tirannen en meesterbreinen van over de hele wereld die het leven van miljoenen op het spel zet. Een verrassend spannende en bij momenten zelfs grappige film die wat ons betreft de beide Kingsman-films overtreft. En oh ja, kijk zeker tot aan de post-credit scene.

Nog op Disney+ kunnen we kijken naar de gloednieuwe thriller No Exit. Hierin moet de studente Darby Thorne door een sneeuwstorm onderweg in de bergen een tussenstop maken. Ook andere onbekenden wachten er totdat de storm is uitgeraasd. Een van hen blijkt gevaarlijk wanneer de jonge vrouw op een ontvoerd kind stuit dat zich in een auto bevindt. Een zoektocht naar de ontvoerder wordt opgestart waarbij Darby haar leven op het spel zet.

Een warme tip van het huis en nu op Streamz te vinden is Mijn Vader Is Een Saucisse, een jeugdfilm met een warm kloppend hart over de bankier Paul (Johan Heldenbergh) die op een mooie dag besluit om zijn grote droom na te jagen en besluit om acteur te worden. Paul heeft ergens in zijn leven een andere afslag genomen en stevent daardoor ettelijke jaren later op een burn-out af. Mijn Vader Is Een Saucisse heeft een vreemde titel, maar verkondigt een mooie boodschap: ga altijd voor je dromen. Een leuke film om tijdens de krokusvakantie te kijken met het hele gezin.

Nog op Streamz zijn enkele nieuwe films geland die bij ons niet in de zalen hebben gespeeld. Zo is er Land (2021), met de voortreffelijke Robin Wright, die ook regisseur was van deze prent. Ze speelt Edee, een vrouw die na een groot verdriet besluit om haar oude leventje voorgoed achter zich te laten. Ze trekt zich in het bos in de Rocky Mountains terug en poogt er op haar eentje te overleven. Terwijl ze zich voorbereidt op het winterseizoen bevindt ze zich plotseling op het randje van de dood. Ze wordt door een jager gevonden en hij verzorgt Edee samen met een lokale verpleegster.

In Best Sellers (2021), eveneens op Streamz, is het Michael Caine die we kunnen bewonderen. Hij speelt Harris Shaw, een gewezen en verbitterd auteur die samen met de jonge actrice Lucy (de geweldige Audrey Plaza) op tournee trekt om de uitgeverij van haar vader voor een faillissement te behoeden. Harris heeft aarzelend toegestemd, maar wil eigenlijk liever zijn oude dag slijten met een fles whisky, zijn sigaren en zijn kat.

Tot slot ook nog op Streamz: Freaky, een horrorkomedie die de thematiek van de gedaanteverwisseling treffend vermengd met elk horrorcliché dat er bestaat: door toedoen van een oude mysthieke dolk heeft Millie slechts 24 uur om te voorkomen dat ze vast komt te zitten in het lichaam van een moordlustige psychopaat.

Oudere films

Perfect kijkvoer voor een lange luie namiddag: Gandhi, een filmklassieker uit 1982 en een winnaar van maar liefst 8 Oscars is nu te bewonderen op Streamz. Ben Kingsley speelt het icoon Gandhi en in niet minder dan drie boeiende uren neemt de film ons mee in het levensverhaal van een jonge advocaat in Zuid-Afrika die geschokt wordt door het Apartheidsregime daar, die terug naar zijn thuisland trekt en daar het geweldloos verzet op de kaart zet. Erg klassiek gefilmd, maar ondanks dat gegeven blijft Gandhi een erg waardevolle film.

In Antwerpen is op dit moment tot nog na de krokusvakantie het jeugdfilmfestival J.E.F. aan de gang. Enkele jaren geleden was Binti (2019) op datzelfde festival te zien, een mooie film van Frederike Migom die nu op Streamz te zien is. Binti is een twaalfjarig meisje dat ervan droomt om vlogger te worden, maar op een dag met haar papa moet vluchten voor de politie omdat die hen het land wil uitzetten. Niet veel later ontmoet ze Elias en de twee worden bevriend. Dan rijpt een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z’n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Ook ideaal tijdens de krokusvakantie is de animatieklassieker Antz (1998) met Woody Allen in de hoofdrol van de werkmier Z. De werkmier voelt zich onbelangrijk tussen de duizenden andere mieren. Als hij de prinses Bala (Sharon Stone) ontmoet is hij meteen verliefd en hij ruilt met zijn vriend Weaver, een soldaat, om tijdens een parade prinses Bala van dichtbij te kunnen zien. Helaas breekt net op dat moment oorlog uit, en moet Z als soldaat aan de slag. De film is op Streamz zowel in het Engels als in het Vlaams beschikbaar.

Van dezelfde animatiestudio, Dreamworks, heeft Streamz ook Shark Tale (2004) te pakken gekregen. Daarin wordt de zeewereld opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar (Will Smith) wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit ongewenste gevolgen met zich mee brengt. Ook deze film is op Streamz beschikbaar in zowel de originele als de Vlaamse versie.

Docu

Op Netflix nemen ze ons mee in de wereld van de NASCAR in de zesdelige docureeks Race: Bubba Wallace. Hij is momenteel de enige zwarte coeureur in de NASCAR Cup Series. Bubba Wallace wil de sport veranderen, maar dat wordt hem niet alleen maar in dank afgenomen én brengt een torenhoge druk met zich mee. In de loop van deze zes afleveringen zien we hoe veel commotie een gewaagde uitspraak op CNN met zich meebrengt, hoe Bubba worstelt met torenhoge druk en verwachtingen en ook hoe hij ervoor uitkomt te kampen met een depressie.

Meer
Lees meer...