Nieuw te streamen deze week: ‘You’ is terug, ‘Alaska Daily’ is nieuw, ‘Superstore’ maakt een comeback en Valentijn wordt gevierd met romcoms ‘Your Place Or Mine’ en ‘Somebody I Used To Know’

Ook deze week een eerder rustige streamingweek, maar er zijn wel nieuwe afleveringen van You, een nieuwe Netflixreeks uit Koeweit, romantische komedies waarin we Reese Witherspoon, Ashton Kutcher en Alison Brie aan het werk kunnen zien, Hilary Swank in een nieuwe reeks, de terugkeer van Superstore en een nieuwe reeks van Jeremy Clarkson als landbouwer. Een overzicht!

Series

Valentijn is er en dus brengt Cupido zijn pijlen in stelling. In het geval van het nieuwe seizoen van You is het resultaat twijfelachtig en toch is Joe Goldberg ook op zijn manier een Cupido. Vanaf deze week zijn er nieuwe afleveringen van de populaire Netflixreeks beschikbaar. In het nieuwe seizoen maakt Joe opnieuw een verhuis door en daarvoor maakt hij gebruik van zijn alter ego professor Jonathan Moore. Joe verkast van Parijs naar Londen om Marienne terug te vinden, maar daar aangekomen blijkt al snel dat daar de rollen omgekeerd zijn: voor één keer is Joe niet de stalker, maar wordt hij zélf in de gaten gehouden. En hij heeft er geen idee van door wie. De honger naar meer You wordt gestild door de eerste vijf nieuwe afleveringen van het vierde seizoen. De vijf volgende arriveren binnen exact één maand, op 9 maart.

Netflix heeft de wereld opengezet voor de huiskamers wereldwijd en ook The Exchange is daar een voorbeeld van: de zesdelige reeks is de eerste Netflix Original uit Koeweit. Het zijn de tachtiger jaren in Koeweit, en de aandelenmarkt viert haar hoogtijdagen. Dan besluiten twee vrouwen zich in deze moordende wereld te begeven als ware prioniers. Zij weten uiteindelijk de corrupte wereld met zijn vele ‘old boys networks’, danig te verstoren en uiteindelijk zelfs te ontwrichten.

De tijd dat Hillary Swank in Oscarwinnende films speelde lijkt ver achter haar te liggen, maar ook de series waar ze in meespeelt zijn regelmatig de moeite. Na Trust in 2018 is er nu Alaska Daily, een reeks waar de critici behoorlijk enthousiast over zijn. Swank speelt Eileen Fitzgerald, een journaliste uit New York die naar Alaska verhuist voor een schone start en op zoek is naar verlossing, zowel persoonlijk als professioneel. Ze sluit zich aan bij de werking van het dagblad Anchorage. Bij haar nieuwe baan krijgt ze te maken met de zaak rond de dood van een vermiste vrouw die tijdens haar tienerjaren werd ontvoerd. Naarmate Elieen verder gaat met het onderzoek, ontdekt ze bepaalde aanwijzingen die meer invalshoeken en verklaringen aan de zaak toevoegen. De twee eerste afleveringen zijn nu te bekijken via Disney+.

Op Streamz begint wat intussen alweer het vijfde seizoen is van C.B. Strike, het Britse misdaaddrama dat gebaseerd is op de gelijknamige romans van Harry Potter-auteur J.K. Rowling. C.B. Strike: Troubled Blood – gebaseerd op de gelijknamige vierde roman uit de reeks – begint met Strike op vakantie in Cornwall, waar hij zijn familie bezoekt. Hij is stomverbaasd wanneer een vrouw hem vraagt om te helpen zoeken naar haar moeder, Margot Bamborough, die in 1974 verdween. Ondanks dat Strike en Robin bij hun recherchebureau bezig zijn met een reeks belastingzaken, nemen ze het cold case-onderzoek op zich. Tijdens het proces komen ze intrigerende links tegen naar tarotkaarten, een beruchte seriemoordenaar en enkele zeer duistere verdachten. De literaire pil van 944 pagina’s werd vertaald naar vier nieuwe afleveringen.

Ook op Streamz zijn nu de zes seizoenen van Superstore te zien, een reeks die net verhuisd is van Netflix naar deze streamingdienst. Zes seizoenen en 113 afleveringen later is de reeks afgelopen en kunnen we zeggen dat Superstore met ieder seizoen beter is geworden. Superstore gaat over een unieke familie van medewerkers in een gigantische winkel. Van nieuwkomers tot ervaren veteranen en van onbenullige vakantiekrachten tot gedreven managers: samen gaan ze de dagelijkse sleur aan, een sleur die doorbroken wordt door hondsdolle koopjesjagers, rellen veroorzakende aanbiedingen en slaapverwekkende bijscholingen.

Films

Het is bijna Valentijnsdag en dus de ideale tijd van het jaar voor een stel romcoms. Op Netflix hebben ze die opdracht erg serieus genomen, want in Your Place Or Mine hebben ze Reese Witherspoon en Ashton Kutcher in stelling gebracht. Zij spelen Debbie en Peter die beste vrienden én totale tegenpolen zijn. Zij hunkert naar routine met haar zoon in Los Angeles, hij houdt van verandering in New York. Als ze voor een week van huis en leven ruilen ontdekken ze dat wat ze denken te willen misschien niet is wat ze werkelijk nodig hebben. De film is overigens van de hand van Aline Brosh McKenna en die was showrunner van het hoogst vermakelijke Crazy Ex-Girlfriend (2015-2019). Rachel Bloom, de hoofdrolspeelster in die reeks, is overigens ook in deze film te zien.

Prime Video zet daar Somebody I Used To Know tegenover. Dat is één woord minder dan de hit van Gotye destijds (in 2011) en in plaats van Kimbra is er nu Alison Brie. Zij speelt de werkverslaafde televisieproducente Ally die onderweg is naar huis wanneer ze met haar ex-vriend Sean herinneringen ophaalt. Alle keuzes die ze heeft gemaakt en de persoon die ze daardoor geworden is, worden grondig onder de loep genomen. Daar ontdekt ze ook dat Sean gaat trouwen met Cassidy, iemand die haar erg doet denken aan haar jongere zelf.

Op Streamz+ zijn we uitgenodigd voor een Marokkaanse Bruiloft. In die Nederlandse romantische komedie van vorig jaar heeft Yasmine maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt Yasmine zichzelf om open te staan voor de liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien Yasmine’s twijfels. Waar de succesvolle arts steeds meer op haar zenuwen werkt, is de stoere monteur ineens haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet ze zeker dat ze de juiste keuze maakt?

Docu

Er is iets aan de hand tussen Jeremy Clarkson en Prime Video. Hoewel de presentator nu een tweede seizoen van Clarkson’s Farm lanceert en ook op Prime Video te zien is in The Grand Tour zou daar bij deze wel eens een einde aan kunnen gekomen zijn. Clarkson liet zich namelijk eind vorig jaar haatdragend uit in een column tegenover Meghan Markle. Na de bewuste column kwamen er meer dan 17.000 klachten binnen bij de Britse mediaregulator, een record, en bood Clarkson zijn excuses aan. Maar toen bleek het al te laat en tegen dan had Prime al aangekondigd dat de huidige series nog zouden worden aangeboden, maar dat er geen nieuwe samenwerkingen meer komen. Het tweede seizoen van Clarson’s Farm zou dus wel eens het laatste kunnen worden. Dat zou best jammer zijn, want mopperpot Jeremy Clarkson die landbouwer probeert te zijn heeft al hoogst vermakelijke televisie opgeleverd en dat is, zo oordelen we op basis van de trailer, in het tweede seizoen van Clarkson’s Farm niet anders.

Meer
Lees meer...