Nieuw te streamen deze week: ‘The Idol’ ‘Barracuda Queens’, ‘Saint X’ en ‘The Crowded Room’ zijn nieuw, ‘Never Have I Ever’ en ‘Single Drunk Female’ zijn terug, en ook de nieuwe ‘Avatar’-film en ‘The Woman King’ zijn te streamen

De zon schreeuwt om onze aandacht, maar wie beducht is voor een overdosis vitamine D kan ook gewoon de televisie aanzetten. Onze streamers schreeuwen immers ook om onze aandacht en dat doen ze deze week met de start van HBO-reeks The Idol (Streamz) die nu al fel onder vuur licht, maar ook met het laatste seizoen van Never Have I Ever (Netflix) en The Crowded Room (Apple TV+), de serie die ervoor zorgde dat Tom Holland een acteerpauze inlaste. Wie liever bekoeling zoekt bij het water kan dat bij de bioscoophit Avatar: The Way Of Water die nu op Disney+ geland is.

Series

De nieuwe HBO-reeks The Idol ligt al een tijdje onder vuur. Begin maart al kopte Rolling Stone dat de nieuwe reeks die bedacht werd door Sam Levinson voor Euphoria en popster The Weeknd – die tegenwoordig liever bij zijn echte naam Abel Tesfaye genoemd wordt – “twisted torture porn”. Tijdens de opnames waren er al signalen dat de productie van The Idol er eentje van de moeizame soort was: regisseur Amy Seimetz werd opzij geschoven ten voordele van Sam Levinson, grote delen van de reeks werden opnieuw opgenomen en Abel Tesfaye vond het perspectief van de reeks te vrouwelijk. Onlangs ging de serie op het filmfestival van Cannes in première en de reacties daar waren eerder van de lauwe soort. Ook de cijfers van de eerste aflevering voor HBO waren eerder lauw en haalden het miljoen niet. Er zou een teveel aan onnodige seksscènes in de reeks zitten, maar ondanks al die commentatoren blijven hoofdrolspelers Lily-Rose Depp en Abel Tesfayte de reeks door dik en dun verdedigen. Het verhaal draait om een popster (Lily-Rose Depp) die seksualiteit in haar imago ingebakken heeft en uitgedaagd wordt om haar grenzen te verleggen wanneer ze Tedros ontmoet, de manager van een beruchte club. Voor wie zelf wil zien waar al de fuzz vandaan komt: op Streamz is nu al de eerste van zes afleveringen te bekijken. Elke maandag wordt de reeks aangevuld met een nieuwe aflevering.

Minder controverse hangt er rond Never Have I Ever, de reeks van Netflix die in de voorbije jaren uitgroeide tot één van de meest geliefde reeksen van de streamer. Het vierde seizoen van Never Have I Ever is eveneens het laatste en dus zullen we eindelijk weten of Devi nu voor Ben of voor Paxton zal kiezen. Of komt er nog een kaper op de kust? Vast staat dat ook het laatste schooljaar in het middelbare onderwijs niet in rust zal verlopen voor Devi. Wie nog niet aan deze reeks begonnen is omdat ze te kinderlijk oogt: het enige dat we vragen is om deze serie een kans te geven.

Meer losgeslagen tieners komen we tegen in de Zweedse reeks Barracuda Queens op Netflix. We bevinden ons in het jaar 1995 en Lollo, Klara, Frida en Mia zijn vier bevoorrechte feestende meisjes die zich aan het begin bevinden van het ‘girlpower’-tijdperk. Wanneer ze worden geconfronteerd met een torenhoge rekening, bedenken de meiden een roekeloos plan om het huis van hun nieuwe buurvrouw Amina te beroven. Samen raken de meiden betrokken bij een escalerende campagne van woninginbraken gericht op hun vervelende rijke buren. Overdag zijn ze goed presterende studenten en dochters, maar ’s nachts zijn ze meedogenloze dieven op zoek naar sensatie, bevrijding en wraak op mannen die hen onrecht hebben aangedaan.

Apple TV+ heeft de eerste drie afleveringen gelost van The Crowded Room, een reeks met Tom Holland, Amanda Seyfried en Emmy Rossum in de hoofdrollen. Het is deze reeks die ervoor gezorgd heeft, zo zei hij zelf, dat Tom Holland besloten heeft om een jaar pauze te nemen van het acteren, een periode waarin hij nu ongeveer halfweg zit. Showrunner en scenarist van dienst is Akiva Goldsman die in het verleden al zeer wisselvallige scripts heeft afgeleverd, maar ook de hand was die A Beautiful Mind (2001) en Cinderella Man (2005) naar het papier bracht. The Crowded Room is een anthologieserie die waargebeurde verhalen vertelt over mensen die hebben leren leven met geestesziekten. In dit seizoen wordt er ingezoomd op Danny Sullivan. HIj werd in de zomer van 1979 in Manhattan gearresteerd voor een schokkend misdrijf. De onderzoeker die met de zaak wordt belast, merkt al snel dat er meer met Danny aan de hand is dan de zaak in eerste instantie prijsgeeft.

De acht afleveringen van hulu-reeks Saint X zijn in één keer op Disney+ gedropt. Het verhaal van deze dramareeks draait rond de familie Thomas die op het Caribische eiland Saint X arriveert voor wat een idyllische gezinsvakantie lijkt te gaan worden. Op een avond verdwijnt dochter Alison echter uit het zicht en wordt ze nadien op brute wijze misbruikt en vermoord. Twintig jaar later zit Alisons jongere zus Emily nog altijd met veel onbeantwoorde vragen die haar achtervolgen. Ze besluit terug te keren naar Saint X om de waarheid te achterhalen.

En op Disney+ is er ook nog het tweede seizoen van de warm aanbevolen dramedyreeks Single Drunk Female die draait rond de jonge twintiger Sam die besluit om terug bij haar moeder te gaan wonen om te dealen met haar alchoholprobleem. Alleen wordt ze in die omgeving wel voortdurend getriggerd met de dingen die haar aan het drinken hebben gezet. Aan de start van het tweede seizoen organiseert ze een feestje voor haar nieuwe ik, maar ze merkt ook al snel dat leven met een verslavingsgevoeligheid een levenslange strijd is: de baas op haar nieuwe baan is iemand die ze kent uit haar verleden en ze moet begint zich af te vragen of ze kan bekomen van haar oude ik in die omgeving.

Films

Maar liefst 13 jaar heeft James Cameron aan een vervolg op Avatar (2009) gewerkt, tot Avatar: The Way Of Water (2022) er dan toch plots was. Wie zich afvroeg of er nog iemand op dat vervolg zat te wachten kreeg al snel zijn antwoord: deze sequel werd een kassucces en nam alle twijfels weg over de vraag of er nog sequels zullen volgen. Wie niet in de bioscoop geraakt is, kan de film nu inhalen op Disney+. In Avatar: The Way Of Water knopen we terug aan bij de gebeurtenissen uit het eerste deel en zien we al snel dat Jake en Neytiri hun plekje hebben gevonden in het regenwoud van Pandora. De twee leven samen met hun drie kinderen in paradijselijk geluk, tot ze opnieuw gedwongen worden om hun huis te verlaten. Zo komen ze terecht in een geheel andere omgeving bij een rif, waar de Metkayina clan woont, een geheel nieuwe cultuur voor Jake en zijn gezin.

Nog op Disney+ kunnen we kijken naar Flamin’ Hot, een film die geregisseerd werd door voormalige Desperate Housewive Eva Longoria. Onlangs al kregen we het verhaal van hoe Nike de moeder van Michael Jordan (gespeeld door Viola Davis) wist te overtuigen van de schoen Air Jordan. Nu krijgen we het verhaal van Richard, de zoon van een Mexicaanse immigrant die conciërge was tot hij op het idee kwam van de Flamin’ Hot Cheetos. Hij vindt inspiratie in de smaken die hij kent vanuit zijn gemeenschap. Door zijn creatie wordt het bedrijf opnieuw leven ingeblazen en de iconische snack wordt al snel een vaste waarde.

Viola Davis valt ook te bewonderen in de spektakelfilm The Woman King waarin de Oscarwinnares Nansica speelt, de leider van de vrouwelijke militaire eenheid van het koninkrijk Dahomey dat veel aanzien had in de 18e en 19e eeuw. De groep gaat de strijd aan met diegenen die hun volk tot slaaf hebben gemaakt. Te zien op Streamz+.

Exotische oorden opzoeken kunnen we ook met Boy From Heaven, dat eveneens op Streamz+ te vinden is. We volgen er Adam in, de zoon van een visserman die de kans krijgt om aan de Al-Azhar universiteit in Caïro te studeren. Kort nadat Adam daar is aangekomen, komt de grootmoefti te overlijden, waarna een politieonderzoek volgt. Zonder het goed en wel te beseffen komt de visserzoon in een brute machtsstrijd terecht.

Met After (2019), After We Collided (2020), After We Fell (2021) en After Ever Happy (2022) zijn er nu al vier films in de populaire tienerfilms die draaien rond de relatie tussen Tessa (Josephine Langford) en Hardin (Hero Fiennes Tiffin). Aan het einde van de zomer wordt een vijfde deel verwacht (After Everything) en er wordt ook aan een prequel gewerkt. Hoewel de films keer op keer negatieve kritieken krijgen, zijn ze wel een financieel succes. De eerste twee films uit de reeks zijn nu te zien via Streamz+.

Wie houdt van het licht-erotische kan deze week ook op Prime Video terecht voor de Spaanse film Culpa Mia. Hierin maken we kennis met Noah, een zelfstandige jonge vrouw die haar stad en daarmee haar leven daar moet verlaten. Alles verandert wanneer ze Nick ontmoet. Wat gebeurt er als de twee in het geheim stapelverliefd op elkaar worden?

Docu

Filmliefhebbers moeten zich naar Streamz reppen, want daar is de vierdelige docureeks 100 Years Of Warner Bros. te zien. Hoewel de studio momenteel in een zware besparingsoperatie zit, maar 100 jaar is best lang en doorheen die jaren heeft de filmstudio al heel wat doorstaan. In de eerste aflevering zien we hoe vier broers een filmstudio uit de grond stampten en risico’s namen bij de overgang van de stille film naar de geluidsfilm. In de woelige jaren zestig en zeventig werd de studio verkocht, waarna Warner Bros. in de jaren 80 één van de voorlopers werd in de blockbustercinema. Tot slot wordt er ook nog stilgestaan bij zakelijke samenwerkingen en fusies in het nieuwe millennium en het succes van een filmreeks rond een bepaalde tovenaarsjongen.

Ook op Netflix duiken ze de filmgeschiedenis in, maar dan specifiek die van Arnold Schwarzenegger. In de driedelige reeks Arnold staan ze achtereenvolgens stil bij de jeugd van de Oostenrijkse acteur en politicus, om dan bij de weg naar de roem aan te komen en af te sluiten bij zijn acht jaren als gouverneur van Californië, temidden van mediaschandalen en echtscheidingsperikelen.

In The Playing Card Killer staan ze op Netflix twee afleveringen lang stil bij een Spaanse seriemoordenaar die zijn bijnaam te danken heeft aan een speelkaart die de politie in 2003 vindt op de plek waar een moord gepleegd is. Er volgen meer moorden, maar tussen de verschillende slachtoffers was geen enkele link op te merken, behalve een speelkaart op de plaats delict. Later bleek dat Alfredo Galán Sotillo een spelletje had gespeeld met de politie en dat hij zijn slachtoffers lukraak had uitgekozen om te kunnen voelen hoe het voelde om te moorden. De eerste speelkaart was een ongelukkig toeval, maar de dader vond het effect ervan zo fijn dat hij ermee doorging. Alfredo Galán Sotillo maakte zes slachtoffers, werd bestempeld als de eerste officiële seriemoordenaar in Spanje en werd uiteindelijk veroordeeld tot 142 jaar cel.

Binnenkort is het weer zo ver: van zaterdag 1 juli tot zondag 23 juli geven renners van over de hele wereld weer het beste van zichzelf in de 110e Tour De France. Netflix was er vorig jaar al bij en dat om de docureeks Tour De France: Au Coeur Du Peloton te draaien. Na docureeksen over de wereld van de Formule 1, achter de schermen van het tennis en uit het golf volgt nu dus het wielrennen. De achtdelige reeks volgt evenveel ploegen en geeft een blik achter de schermen van de tournee die door Jonas Vinnegaard gewonnen werd.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+