Nieuw te streamen deze week: nieuw seizoen ‘Bridgerton’, ‘Lost Luggage’ over nasleep aanslagen in Zaventem, gameverfilming ‘Halo’, Amerikaans-Koreaanse reeks ‘Pachinko’ en Oscargenomineerde actrices in ‘The Eyes Of Tammy Faye’ en ‘Spencer’

De lente is in het land en daar is, samen met die lente, het nieuwe seizoen van Bridgerton. Er wordt een nieuwe zoektocht gestart naar een gepaste echtgenoot dus laat de vlinders maar fladderen. Geen vlinders, maar wel wonden die gelikt worden in de nieuwe Vlaamse reeks Lost Luggage. Pachinko doet het eveneens in verschillende talen. En Oscarfans kunnen nu met eigen ogen zien of Jessica Chastain haar Oscarnominatie voor The Eyes Of Tammy Faye verdient.

Series

Bridgerton is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn. Die focust op de Bridgerton-familie, bestaande uit acht kinderen – vier jongens en vier meisjes – en hun moeder, die weduwe is. In elk van de boeken volgen we het pad naar de liefde van één van de acht, in de achtergrond van de high society van begin 19e eeuw. Bridgerton was een instant succes voor Netflix, vooral omdat er van bij de start zo veel geschreven werd over de aanwezigheid van pikante seksscènes, maar doet de reeks echt tekort. Wij zagen vooral een ode aan de liefde, een sterk presterende cast, knappe kostuums en een reeks die benieuwd maakt naar meer. De focus in het tweede seizoen zal liggen op Anthony Bridgerton, de rokkenjager die ook niet meteen de intentie heeft om te trouwen. Simone Ashley zal Kate Sharma spelen, de vrouwelijke hoofdrol van het tweede seizoen.

Op Eén konden we afgelopen zondag al naar de aftrap van Lost Luggage kijken. Maar voor wie dat gemist heeft of eenvoudigweg geen tv meer heeft, is de reeks ook via VRT Nu te volgen. De nieuwe fictiereeks werd geïnspireerd door de naweeën van de aanslagen van 22 maart 2016. Het is een psychologisch drama over hoe mensen in de zwaarste momenten toch solidariteit, liefde en hoop kunnen vinden. Lara Chedraoui, frontvrouw van de indierockband Intergalactic Lovers, neemt de hoofdrol op zich en maakt daarmee haar acteerdebuut. Ze speelt Samira Laroussa, een politievrouw met Marokkaanse roots. Tien dagen na de gebeurtenissen van 22 maart krijgt zij de opdracht om de honderden stuks bagage en persoonlijke items die achtergebleven zijn in de vertrekhal van de luchthaven te ordenen en terug te bezorgen aan de eigenaars of nabestaanden. Bij elke ontmoeting voelt Samira het verdriet, maar ook de moed en de hoop van de slachtoffers. Ze beseft dat haar missie van groot belang is voor het herstel van deze mensen en stort zich met extreme overgave op haar taak, maar ze vergeet daarbij één ding: dat ze ook voor zichzelf moet zorgen.

Halo is in de Verenigde Staten op Paramount+ te zien, een streamingdienst die hier nog niet opgedoken is. Hier kunnen we Halo bekijken met dank aan Streamz. De reeks draait om de Master Chief, een robot die de mensheid helpt vechten tegen de Covenant, een alliantie van verschillende alienrassen. De reeks is peperduur en werd gebaseerd op de gelijknamige populaire gamereeks. Grootse gameverfilmingen worden zo stilaan een nieuw ding, want HBO plant in 2023 groots uit te pakken met The Last Of Us. Maar eerst dus Halo, de eerste aflevering is nu te zien.

Nog eentje die Streamz hier heeft binnengehaald is Joe vs. Carole, van streamingdienst Peacock. Deze reeks presenteert ons een parodie op het leven van het koppel dat wereldberoemd werd toen Netflix-reeks Tiger King lanceerde net op het moment dat de wereld in lockdown ging tegen het coronavirus. In acht afleveringen wordt er ingezoomd op de vete tussen Joe Exotic en Carole Baskin, met in de hoofdrollen John Cameron Mitchell en Kate McKinnon, die het project mee op de rails zette. De trailer van Joe vs Carole begint met de tekst “Het verhaal dat je kent was maar de helft van het verhaal”. We mogen ons dus nog aan wat extra (al dan niet ware) details verwachten over het bijzondere tweetal.

Nog Streamz het zesde seizoen van Billions van start met de eerste zes afleveringen. Wat Billions dit seizoen gaat worden is nog maar de vraag, want hoofdrolspeler Damian Lewis – die vijf seizoenen Bobby Axelrod vertolkte – stapte tot ieders verrassing uit de reeks na de finale van het vijfde seizoen en is dus ook niet te zien in de nieuwe afleveringen. Het is nog maar de vraag wat dat zal doen met een reeks die altijd draaide om de strijd tussen Axelrod en Chuck Rhoades, die Chuck speelt. Het is na Homeland de tweede keer dat Lewis een lopende serie waarin hij een hoofdrol speelt de rug toekeert.

Netflix heeft in 2021 met hun wereldhit Squid Game aangetoond dat de Aziatische markt er eentje is met veel potentieel en dat series die vanuit Azië komen niet zozeer kijkers uit de westerse wereld afschrikken. Met Pachinko probeert AppleTV+ zelfs tot een soort van symbiose te komen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige bekroonde boek. Het verhaal focust zich op vier generaties van een Koreaanse familie die in Japan en in de Verenigde Staten wonen. In Pachinko zal Japans, Koreaans en Engels door elkaar gepraat worden. Pachinko krijgt geweldige reviews en lanceert dus met hooggespannen verwachtingen. De eerste drie afleveringen zijn nu al te bekijken, daarna volgt elke week een nieuwe aflevering.

Op Disney+ is het in het Frans te doen in Parallels. We maken in deze serie kennis met vier tieners op de Frans-Zwitserse grens die de drang niet kunnen weerstaan om een beetje te prutsen aan de grootste deeltjesversneller ter wereld. Daarna komen ze alle vier dus in een verschillend parallel universum terecht. Ze proberen terug te keren naar hun oude leven. Eens daar aangekomen schrikken ze ook met wat er daarmee gebeurd is. Daarom besluiten ze om te proberen om de geheimen van het tijdreizen te doorgronden.

Tot slot is op Disney+ ook nog de BBC-reeks Come Home te zien. Daarin komt de wereld van Greg en Marie op zijn kop te staan wanneer Marie na negentien jaar huwelijk plots besluit om Greg en hun drie kinderen te verlaten. Een serie over relaties en emoties en een reflectie over hoe dicht liefde en haat bij elkaar kunnen staan.

Nieuwe films

Als je dit leest weten we misschien intussen al of Jessica Chastain haar Oscarnominatie voor haar rol in The Eyes Of Tammy Faye heeft kunnen verzilveren of niet. De nieuwe film – die eenmalig in de bioscoop te zien was in het kader van het Filmfestival Oostende en nu op Disney+ landt – draait rond Tammy Faye en haar man Jim Bakker die in de jaren zeventig en tachtig vanuit het niets ’s werelds grootste religieuze omroep en themapark uit de grond stampten. Tammy Faye was legendarisch vanwege haar onuitwisbare wimpers, haar eigenzinnige zang en haar gretigheid om mensen uit alle lagen van de bevolking te omarmen. Het duurde echter niet lang voordat financiële onregelmatigheden, sluwe rivalen en schandalen hun zorgvuldig opgebouwde rijk ten val brachten.

Wie een abonnement heeft lopen op Amazon Prime Video heeft geluk, want die kan nu Spencer bekijken. De film kreeg verwonderlijk genoeg maar één Oscarnominatie, maar de kans dat Kirsten Stewart die wint voor haar vertolking van prinses Diana Spencer is relatief groot. Ze is daarom ook de meest geduchte concurrente van Jessica Chastain. Dit is geen klassieke biopic, maar eerder het verhaal van een jonge vrouw die zich niet op haar plek voelt. Ze voelt zich niet thuis in de familie waar ze bij hoort en verlangt naar vrijheid, waar ze net voortdurend gevangen wordt gezet. De indrukwekkende soundtrack is van Jonny Greenwood van Radiohead.

Op Netflix schreeuwt The Auschwitz Report dan weer om onze aandacht. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van twee jonge Slowaakse soldaten die in 1942 naar Auschwitz worden gedeporteerd. Op 10 april 1944, na een nauwgezette planning en met de hulp van hun medegevangenen, weten ze te ontsnappen. Na hun ontsnapping worden de twee mannen gedreven door de hoop dat hun bewijs levens kan redden. Uitgemergeld en gekwetst banen ze zich een weg door de bergen terug naar Slowakije.

Tot slot biedt Disney+ ons nog wat nostalgie in de vorm van The Ice Age Adventures Of Buck Wild. In deze splinternieuwe film worden we teruggebracht naar het universum van de Ice Age-films. Crash en Eddie zijn buidelratbroertjes die graag minder afhankelijk willen zijn van hun oudere zus. Hierop besluiten ze het avontuur op te zoeken en komen vast te zitten in een ondergrondse grot. Ze worden daar vervolgens uit de brand geholpen door Buck Wild, een eenogige wezel op dinosaurusjacht. Samen besluit het trio om koers te zetten naar de ‘Verloren Wereld’, waar een aantal weerspannige dinosaurussen huishouden.

Docu & Muziek

Voor Olivia Rodrigo was 2021 een absoluut topjaar: ze scoorde een wereldhit met Drivers License en was nadien niet meer van het sterrenfirmament weg te denken. Ze bracht ook haar debuutplaat ‘SOUR’ uit en ook die kon op goeie kritieken rekenen. Het was zelfs één van onze favoriete platen van het jaar. Nu is op Disney+ Olivia Rodrigo Driving Home 2 U: A SOUR Film te zien. Daarin staat Olivia Rodrigo tijdens een roadtrip van Salt Lake City naar Los Angeles uitgebreid stil bij hoe haar plaat tot stand kwam.

Nog niet zo lang geleden was het anders, maar anno 2022 mag er op televisie gewoon gepraat worden over seks en genot. Dat is precies wat Netflix doet in het driedelige The Principles Of Pleasure. Daarin wordt er ingezoomd op de eeuwenoude taboes en misvattingen rond het vrouwelijk orgasme, de talloze wegen naar genot, hoe genot en ons brein samenhangen en wat er allemaal bij komt kijken als je je genot besluit te beleven samen met anderen.

Eerder hadden we het naar aanleiding van de start van Lost Luggage al over de aanslagen in Zaventem die in de loop van deze week voor de zesde keer herdacht werden. In 800 Metros zoomt Netflix in op een andere aanslag: op 17 augustus 2017 reed Younes Abouyaaqoub in volle vaart de Ramblas in Barcelona af met als doel daarbij zo veel mogelijk voetgangers om het leven te brengen. Zijn dodenrit duurde 800 meter, 15 mensen zouden het niet meer navertellen. De volgende dag deden enkele andere jongeren hetzelfde in hun thuishaven Cambrils: zes mensen raakten daarbij gewond, één vrouw overleefde de aanslag niet. Onderzoeksjournalisten Anna Teixidor, Nacho Carretero en Jesús García gaan dieper in op de aanslagen en proberen een verklaring te vinden voor de ontsporing van deze jongeren.

Exclusief op VRT Nu te bekijken is het nieuwe initiatief OnderOns: hierin ontmoet Thomas Vanderveken grote internationale namen die ons land zijn voor een intiem gesprek. De eerste bij wie Thomas zich mocht nestelen is al niet de minste, want sinds ze haar bestseller A Little Life publiceerde wordt Hanya Yanagihara door fans van het boek op handen gedragen. Ze was in België om promotie te voeren voor haar nieuwe boek Naar Het Paradijs en praatte dus ook met Thomas.

VRT Nu
Meer
Lees meer...