Nieuwe beelden tonen hoe langverwachte film ‘Gladiator II’ gemaakt is

Het aftellen naar de release van Gladiator II is bezig. De eerste visies voor genodigden werden alvast zeer lyrisch ontvangen. En ook zojuist gedeelde nieuwe beelden beloven het beste. De film verschijnt in november in de cinema.

24 jaar hebben we moeten wachten op een vervolg op Gladiator, maar op 13 november is het eindelijk zover. Dan keren we terug naar Rome en meer bepaald naar het Colosseum. Daar zijn de gevolgen van de dood van Maximus (Russell Crowe) nog steeds te voelen.

De nieuwe film speelt zich af rond het jaar 210, zo’n 30 jaar na de originele film. Rome komt juist uit een periode van 20 jaar vol chaos en oorlogen. Aan de macht zijn de medekeizers Caracalla en Geta. Deze rollen worden gespeeld door respectievelijk Joseph Quinn (Stranger Things) en Fred Hechinger (The White Lotus). Het vertrouwen in hen bij de bevolking is echter zeer klein.

Lucius

Gladiator II focust zich op Lucius, de zoon van Lucilla (Connie Nielsen) en neef van Commodus (Joaquin Phoenix), die inmiddels is opgegroeid tot een jonge man. Paul Mescal (Aftersun) neemt die hoofdrol als Lucius op zich.

Hoewel Lucius van hoge afkomst is, werd hij door zijn moeder weggezonden naar Numidië, het huidige Algerije. Die streek wordt echter binnengevallen door Marcus Acacius, gespeeld door Pedro Pascal (The Last of Us). Zo wordt Lucius een slaaf, die moet vechten als gladiator voor de slavendrijver Macrinus, gespeeld door Denzel Washington (Training Day). Op die manier zal hij kunnen proberen wraak nemen voor wat hem aangedaan is. De verpersoonlijking daarvan is Marcus Acacius. In eerdere trailers zagen we al hoe de personages van Paul Mescal en Pedro Pascal met elkaar zullen vechten.

De nieuwe featurette die zojuist gedeeld is, toont aan wat voor een enorme onderneming het filmen van Gladiator II was. Regisseur Ridley Scott wilde namelijk zoveel mogelijk echt nabouwen, zonder gebruik te maken van CGI. Het zorgt voor een indrukwekkend resultaat.

Gladiator II verschijnt woensdag 13 november in de cinema.

Meer
Lees meer...