Nieuwe film over Jason Bourne op komst, mogelijk opnieuw met Matt Damon

Universal Pictures heeft concrete plannen om een nieuwe film te maken rond Jason Bourne, een voormalige huurmoordenaar voor de CIA met dissociatieve amnesie. Met Edward Berger zou daarvoor zelfs al een regisseur gevonden zijn. Over een terugkeer van Matt Damon wordt nog onderhandeld.

De Jason Bourne-franchise is gebaseerd op de Bourne-boekentrilogie van de Amerikaanse Robert Ludlum. De eerste verfilming daarvan – The Bourne Identity – verscheen in 2002 en kreeg veel positieve reacties. De film was ook een commercieel succes. Daarna volgden er met The Bourne Supremacy (2004), The Bourne Ultimatum (2007), The Bourne Legacy (2012) en Jason Bourne (2016) nog vier vervolgen. Hoewel die films het aan de box office relatief goed bleven doen, waren de reacties op de laatste sequels minder positief.

Met Matt Damon?

In vier van deze films speelde Matt Damon het titulaire hoofdpersonage Jason Bourne. In The Bourne Legacy was die daarentegen niet te zien en was de hoofdrol weggelegd voor Jeremy Renner als Aaron Cross.

Universal Pictures hoopt voor de zesde Bourne-film opnieuw Matt Damon aan boord te halen. De ondertussen 53-jarige acteur staat er echter om bekend dat hij nooit projecten aanvaardt voor alles concreet is uitgewerkt. Dat is bij deze nieuwe sequel nog niet het geval.

Om die reden ging Universal Pictures eerst op zoek naar een regisseur. Die vonden ze volgens Deadline bij Edward Berger, die vorig jaar indruk maakte met de Netflixfilm All Quiet on the Western Front. Hij zal toezicht houden op de ontwikkeling van een script, waarna de onderhandelingen met Matt Damon opgestart kunnen worden.

Meer
Lees meer...